Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice ve Stodu má novou vodoléčbu

Nemocnice ve Stodu na Plzeňsku má novou vodoléčbu. Zdravotnické zařízení, které patří Plzeňskému kraji, opravuje za 30 milionů korun celé rehabilitační oddělení. Vodoléčba představovala jen část změn. Kompletně bude rekonstrukce dokončená v druhé polovině roku, má pokrýt stále rostoucí poptávku po rehabilitacích, řekl ředitel nemocnice Alan Sutnar.

Vodoléčba se přesunula do nových prostor. Nemocnice pořídila nové vany a vířivky. Stavební práce platil kraj a vyšly na dva miliony korun. Nové vany, které nahradily dosluhující a poruchové vybavení, stály 1,5 milionu korun. Část z ceny přístrojů pokryla dotace EU. Díky tomu budou mít pacienti větší pohodlí a efektivnější léčbu, personál snadnější ovládání a nemocnice větší kapacitu vodoléčby. "Nové vany mají lepší ergonomický tvar, jsou pohodlnější a lze na nich snáze regulovat směr proudu a plynuleji i tlak vody, a to i rozdílně v jednotlivých tryskách. Léčbu lze lépe zacílit na postižené oblasti a je tak šetrnější a efektivnější," uvedla primářka rehabilitačního oddělení Ludmila Wabneggerová.

V další etapě se oddělení dočká nových prostor. Vedle ambulantního traktu vznikne přístavba s dvěma rehabilitačními ordinacemi. Dosud měla rehabilitace jednu ordinaci v jiné části budovy. Zároveň s přístavbou se začne upravovat i současná rehabilitace. Místo větších tělocvičen vzniknou čtyři menší místnosti, upravovat se budou i prostory pro elektroléčbu, ultrazvuk, magnetoterapie a další druhy terapií. Prostory kromě stavebních úprav dostávají i nové přístroje.

Lékaři v rehabilitační ambulanci loni vyšetřili 2800 pacientů. Většina z nich pak absolvovala i rehabilitaci, fyzioterapeuti při tom provedli 58 tisíc výkonů. Nejčastějšími pacienty jsou lidé s bolestmi zad, po operacích páteře či po úrazech. "Stále častěji léčíme také bolesti z přetížení, následky komprese nervů, jako je tenisový loket, syndrom karpálního tunelu. Často léčíme i obrny lícních nervů," dodala Wabneggerová.

Autoři | Foto stod.nemocnicepk.cz

Štítky ČR, nemocnice, Stod, vodoléčba, Plzeňský kraj, pacient, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice ve Stodu má novou vodoléčbu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.