Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeň zvýší ředitelkám mateřských škol příplatek za vedení

Plzeň zvýší od září ředitelkám mateřských škol příplatek za vedení. Město je na svém území zřizovatelem 40 mateřských škol, v nichž je téměř 5200 míst pro děti předškolního věku. Jejich ředitelky dostanou od nového školního roku přidáno za vedení školek víc než tisíc korun měsíčně. Toto zvýšení odpovídá zhruba rozdílu mezi dvěma platovými třídami, řekla radní pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO). Zvýšení odměny schválili městští radní.

Podle Kantorové letos spolek Pedagogická komora vyzval ředitelky školek v celé republice, aby usilovaly o přehodnocení zařazení z 10. do 11. platové třídy. Některé plzeňské ředitelky s tímto požadavkem oslovily vedení města, obvody a magistrátní odbor školství, mládeže a tělovýchovy.

Podle několik let starého stanoviska ministerstva práce a sociálních věcí ale nelze ředitelkám školek přiznat 11. platovou třídu, protože pokud nemají odpovědnost také za nemovitý majetek, nejde o komplexní koordinaci správy organizace. "Tento výklad v současné době výslovně potvrdilo i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Přesto máme jako zřizovatel vůli ocenit náročnost práce ředitelek, a zohlednit ji proto ve zvýšení příplatku za vedení," dodala Kantorová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, správa, mzdy, mateřské, Plzeň, mateřská škola, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň zvýší ředitelkám mateřských škol příplatek za vedení  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.