Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Preventivní projekt Plzně míří proti kyberšikaně

Na nebezpečí, číhající zejména na děti na internetu, se zaměřila Plzeň ve svém novém preventivním projektu Realita kybersvěta. Zahrnuje výstavu, divadelní představení a vzdělávací interaktivní seminář, které mají pomoci zvýšit povědomí dospělých o závažnosti škodlivých jednání spojených s kyberprostorem, řekl dnes novinářům vedoucí městského odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Aleš Průša.

Součástí projektu jsou například i krátká videa názorně vysvětlující nebezpečné jevy, se kterými se děti a dospělí mohou v kyberprostoru setkat. Město je bude sdílet na svých profilech na sociálních sítích. S městem, které na projekt dostalo příspěvek od ministerstva vnitra, se na této preventivní akci podílí třeba nezisková organizace Point14, která se ve městě dlouhodobě věnuje sociální i terénní práci s mladými lidmi.

Radní po bezpečnost Martin Zrzavecký (ČSSD) uvedl, že rodiče si často ani neuvědomují, jak vážné nebezpečí může na děti ve světě počítačů, webů a sociálních sítí číhat. "Porozuměním souvislostem, pocitům a důvodům konkrétního jednání dětí v prostředí sociálních sítí může rodič včas zasáhnout a předcházet tak tragickým událostem, které jsou s kyberšikanou a dalším společensky škodlivým jednáním spojeny," řekl.

Projekt bude zahrnovat tři navazující aktivity. Je to sociálně preventivní výstava, divadlo a vzdělávací interaktivní seminář. Divadlo ukáže, jak si typická současná rodina dokáže nebo nedokáže poradit s kyberšikanou jednoho ze svých členů. "Následný seminář pak pomůže návštěvníkům toto téma vstřebat a zpracovat," řekla Andrea Gregorová z pořádajícího magistrátního odboru.

Výstava zahrnuje vedle informací z oblasti kyberprostoru také ukázky vývoje výpočetní a komunikační techniky. V DEPO2015 je přístupná ode dneška po dobu jednoho měsíce.

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky ČR, správa, kriminalita, počítače, sociální, Plzeň, projekt, sociální síť, Martin Zrzavecký, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Preventivní projekt Plzně míří proti kyberšikaně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.