Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plzeň zahájila přestavbu sportovního areálu Prokopávka

V moderní sportovně-relaxační areál se za 20 měsíců změní plzeňské sportoviště Prokopávka. Město dnes v komplexu zahájilo přestavbu za 183 milionů korun bez DPH. Zahrne rekonstrukci tří propojených budov ubytovny a haly tělocvičny, nástavbu dvou podlaží, vznik restaurace, recepce, wellness a technického zázemí. Přibude in-line dráha, tělocvična, parkoviště a fotbalové hřiště. Rekonstrukci si už několik let přáli zejména lidé z Lochotína a Bolevce, řekl primátor Martin Baxa (ODS).

"Areál bude nabízet komplexní nabídku sportovního vyžití pro občany města Plzně a sportovní organizace. Věříme, že cestu k nám si najdou i jednotlivé sportovní svazy ČR k pořádání soustředění a reprezentačních srazů," řekl Pavel Froněk, předseda TJ Lokomotiva Plzeň, která městský areál provozuje.

Rekonstrukce Prokopávku značně promění. V ubytovně A projdou rekonstrukcí všechna tři podlaží. V prvním patře bude zmodernizovaná restaurace, recepce, kancelář a technické zázemí. Ve druhém budou pokoje s vlastním sociálním zázemím a prostory pro wellness a masáže. Ve třetím budou pouze pokoje. V budově přibude výtah, uvedl primátorův první náměstek Roman Zarzycký (ANO). Ubytovna B vznikne na místě ubourané tribuny a bude nastavena do úrovně třetího podlaží. Budou tam šatny s umývárnami pro sportovce, zázemí sportoviště, společenská místnost, VIP box s průhledem na velké fotbalové hřiště a další pokoje ubytovny.

Součástí projektu je i parkoviště pro šest desítek automobilů. Město upraví i okolí areálu.

Připravena je rovněž druhá etapa přestavby za 80 milionů. Zahrnuje výstavbu dvoupodlažní budovy letní restaurace, několika hřišť s umělým i pískovým povrchem, nafukovací haly, dětského hřiště, tenisových kurtů a vyhlídkové věže.

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Plzeň, rekonstrukce, restaurace, ubytovna, Martin Baxa, ODS, Bolevec, Lochotín, BK Lokomotiva Plzeň, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň zahájila přestavbu sportovního areálu Prokopávka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.