Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Plzeňském kraji je 2500 domácností bez proudu, padaly stromy

V Plzeňském kraji je vinou silného větru bez elektřiny asi 2500 domácností, hlavně na Klatovsku, Tachovsku a Domažlicku. Hasiči od 01:30 vyjeli k více než 80 padlým stromům. Překážky, zejména na silnicích, stále lidé hlásí, ale vítr slábne a například v Plzni už je klid. Novinářům to řekli hasiči a energetici. Dopoledne bylo bez elektřiny v kraji asi 6000 domácností.

"Máme hlášených ještě sedm poruch na vedení vysokého napětí. Vítr už se přesouvá do středních Čech a Pardubického kraje," řekla mluvčí ČEZ Soňa Holingerová. Všechny poruchy v Plzeňském kraji by měly posílené čety v terénu opravit během dneška.

V sousedním Karlovarském kraji už je bez proudu "jen" 70 domácností a energetici tam řeší jednu poruchu vysokého napětí.

"Posílili jsme také dispečink a call centrum," uvedla mluvčí. Lidé mohou hlásit poruchy na bezplatné lince 800 850 860, ale také na webu bezstavy.cz a ČEZ jim po opravě zašle hlášení.

Problémy v Plzeňském kraji začaly po 01:00, vítr v regionu měl podle meteorologů kulminovat kolem 12:00.

"Vyjížděli jsme k více než 80 padlým stromům a větvím, nejvíce na Klatovsku, Tachovsku a Domažlicku," řekl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Nikdo nebyl zraněn. Stromy a větve spadly také na plot a střechu domu v Hrádku na Klatovsku a na automobil. Jezdíme pořád, ale už méně, aktuálně máme nahlášený jeden strom, dodal.

Autoři | Foto HZS

Štítky ČR, počasí, energie, hasiči, vítr, Plzeňský, Karlovarský, Plzeňský kraj, strom, okres Klatovy, okres Tachov, okres Domažlice, Plzeň, ČEZ, Středočeský kraj, Pardubický kraj, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzeňském kraji je 2500 domácností bez proudu, padaly stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.