Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Autopark Benedikta Tolara v Depo2015 reaguje na ekologické problémy

Novou dlouhodobou volně přístupnou expozici na nádvoří DEPO2015 vytvořil plzeňský umělec Benedikt Tolar, jehož hlavními tématy jsou ekologie a recyklace. V reakci na nadbytek materiálu, potřebu recyklace i nedostatek zeleně představuje na nádvoří DEPO2015 originální instalaci AUTOPARK.

Do šesti vraků starších automobilů vsadil mladé stromy a další zelený porost. Tyto instalace nabízí kromě podnětu k zamyšlení se nad závažnými problémy dneška také příjemné posezení, do vraků totiž Benedikt Tolar nainstaloval také lavičku. Aby rostliny přežily na ostrém a přímém slunci, konzultovali tvůrci jejich výběr se specialisty v zahradnictví, z aut tak rostou túje i břízky.

V prostorách DEPO2015 se nachází již celá řada objektů Benedikta Tolara – auta Disco a Beetle, originální barové židle, hřiště z kontejnerů a popelnic či popelnicové formule pro děti.

Benedikt Tolar (*1975, Plzeň) je svým dílem zastoupen v Národní galerii v Praze, Západočeské galerii v Plzni či v galerii Klatovy/Klenová, ale také v soukromých českých i zahraničních sbírkách. Vystavuje doma i v zahraničí a pravidelně se účastní festivalů umění ve veřejném prostoru. Benedikt Tolar studoval na pražské Akademii výtvarných umění v ateliérech Karla Nepraše a Vladimíra Skrepla.

Autoři | Foto DEPO2015

Štítky Plzeň, Depo2015, strom, Benedikt Tolar, nádvoří, recyklace, Formule 1, Národní galerie v Praze, Karel Nepraš, Vladimír Skrepl, Západočeská galerie v Plzni, Akademie výtvarných umění v Praze, instalace, Klatovy, Klenová

Autopark Benedikta Tolara v Depo2015 reaguje na ekologické problémy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.