Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plzeň připravuje další úpravy pláže Ostende u Boleveckého rybníka

Větší pohodlí, prostor pro odpočinek a sport i modernější zázemí chce nabídnout Plzeň rekreantům u nejoblíbenějšího rybníka ve městě. U více než padesátihektarového Boleveckého rybníka se změní největší pláž Ostende i prostory u pláže pod Bílou Horou. Staré dosluhující objekty u Ostende nahradí město novými stavbami, rozšíří pláž a pobytovou louku, upraví pobytové terasy a vybuduje dětské hřiště, hřiště pro beach volejbal a hřiště pro posilování, řekl dnes primátor Martin Baxa (ODS). Město nyní připravuje dokumentaci pro územní řízení.

"Oblast Boleveckých rybníků je stále vyhledávanější rekreační lokalitou a naším cílem proto je nadále toto území rozvíjet. Chceme především komfortnější podmínky pro návštěvníky," řekl Baxa.

Zastaralé objekty by mohly nahradit nové budovy s občerstvením, převlékárnami a sprchami. Na rozšířené pláži a pobytové louce bude víc laviček, košů na odpadky i stojanů na kola. "Celý prostor bychom chtěli provázat sítí cest s dostatečným prostorem pro chodce i cyklisty," popsal architekt Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Josef Váně. Počítá se také s výsadbou stromů a se zázemím pro triatlonovou akademii.

Zachovaná zůstane nejnovější stavba - občerstvení Point na pláži, podobná stavba by mohla vzniknout v západní části Ostende ve směru od Bolevce. Terasy u břehu, ze kterých je teď spíše jen torzo, studie navrhuje nahradit takzvanými pobytovými schody. Umožní pohodlný přístup k vodě a zároveň se dají využít jako plocha pro odpočinek a posezení s výhledem na rybník. Na schody naváže nové pontonové molo, které bude reagovat na změny výšky hladiny rybníka.

Studie řeší i úpravu pláže pod Bílou Horou a její okolí. Nevhodně umístěný stánek s občerstvením nahradí nový stánek, bude mít navíc toalety pro návštěvníky, které v této části zatím chybí. Okolí stánku by doplnila nová terasa s výhledem na Velký i Malý bolevecký rybník.

Autoři | Foto město Plzeň

Štítky ČR, rekreace, správa, Plzeň, pláž, Ostende, Velký Bolevecký rybník, rybník, Martin Baxa, Bílá Hora, ODS, louka, terasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň připravuje další úpravy pláže Ostende u Boleveckého rybníka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.