Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Výrobce pelet dostal pokutu 150 tisíc korun. Odpad skladoval na dvoře

Inspektoři z České inspekce životního prostředí uložili pokutu 150 tisíc korun společnosti GSIS Production za to, že v Dýšině nedovoleně skladovala na venkovní ploše odpad z výroby palet. Podle kontroly šlo piliny, dřevotřískové desky, dýhu a drť.

„Tyto odpady určené ke zpracování na pelety ale měly být dle schváleného provozního řádu uloženy ve skladovací hale,“ řekla Petra Horčicová, ředitelka oblastního inspektorátu inspekce. Navíc dodala, že většina materiálů k výrobě je sypká a lehká a kvůli nedodržení pravidel skladování docházelo při větrném počasí k nadměrnému znečištění okolí.

Inspektoři při kontrole také zjistili, že firma překračovala povolený limit pro roční kapacitu zpracovávaných odpadů. „Ta byla v provozním řádu stanovena na 2 tisíce tun za rok. Firma však v roce 2017 zpracovala 3396 tun a v roce 2018 pak 3433 tun odpadů. Oba roky tedy zhruba o sedmdesát procent překračovala schválený limit,“ uvedla Horčicová.

Proti pokutě uložené inspektory inspekcí se výrobce pelet neodvolal, sankce tedy nabyla právní moci.

Foto ČIŽP

Štítky Plzeň, ČIŽP, odpad, pokuta, peleta, Česká inspekce životního prostředí, Dýšina

Výrobce pelet dostal pokutu 150 tisíc korun. Odpad skladoval na dvoře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.