Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Venkovní koupaliště v Plzeňském kraji mají většinou kvalitní vodu

Kvalitní vodu bez přemnožených sinic má na začátku letní koupací sezony většina venkovních koupališť v Plzeňském kraji. Rybníky, bazény, nádrže, plovárny či koupací biotopy, které pravidelně kontrolují hygienici, mají zatím podle posledních dostupných údajů vodu vhodnou ke koupání. Hydrobiolog Jindřich Duras nedoporučuje jen koupání na přehradě České údolí u Plzně, která má tradičně už v tomto období špatnou vodu.

Hygienici zatím na většině koupacích míst provedli jedno měření kvality. Voda je všude vhodná ke koupání, pouze na několika místech, například na koupališti Bušek na Klatovsku, na Košuteckém jezírku, u hráze Boleveckého rybníka, v koupacím jezírku Škodaland v Plzni nebo v lokalitě Radost na Hracholuské přehradě, zjistili zakalení vody, vodní rostliny na břehu nebo jiné viditelné změny kvality. Zdraví ale nijak neohrožují.

Přehrada Hracholusky nabízí podle Durase u hráze kvalitní koupání a skvělé podmínky na potápění. Povodí Vltavy dnes uvádí na hrázi průhlednost vody 6,2 metru a teplotu vody 21,2 stupně. Proti loňsku je teplota vody o necelý stupeň nižší, naopak průhlednost byla loni touto dobou kolem 4,5 metru.

Naopak v Českém údolí je teplota vody 22,2 stupně a průhlednost jen 55 centimetrů. Podobně na tom byla nádrž na Radbuze na jižním okraji Plzně i loni.

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Plzeňský, koupání, Plzeňský kraj, Plzeň, České Údolí, Vodní nádrž Hracholusky, Povodí Vltavy (státní podnik), okres Klatovy, Velký Bolevecký rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Venkovní koupaliště v Plzeňském kraji mají většinou kvalitní vodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.