Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Plzeň po letech zvedne některé ceny vstupného do bazénů

Plzeň od července po více než šesti letech zdraží základní vstupné pro dospělé do plaveckých areálů v Plzni na Slovanech a na Lochotíně. Úprava ceny má mimo jiné pomoci řešit problém s problematickými návštěvníky. V poslední době totiž roste počet lidí, kteří využívají nízké vstupné a do bazénů se chodí umýt a vyprat si oblečení. Pro některé návštěvníky se naopak vstupné sníží. Rozhodli o tom dnes městští radní, řekla mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Bazény nově zavedou slevy pro držitele zlatého Janského plakety, zvýhodní vstupné pro dítě do šesti let a jeho doprovod, návštěvníkům sauny na Slovanech nabídnou permanentky. Zdražení se nedotkne dětí ani seniorů nad 60 let. Pro dospělé se u plaveckého bazénu Slovany zdraží vstupenka na 1,5 hodiny ze 65 korun o dvacetikorunu, na Lochotíně se zvedne ze 45 korun za hodinu o deset korun, řekl ředitel Bazénu Slovany a předseda Plaveckého klubu Slávia VŠ Plzeň Tomáš Kotora. Klub má oba bazény pronajaté a provozuje je. I po zdražení bude podle něj vstupné do obou bazénů nadále patřit mezi nejnižší v republice.

Návštěvu bazénu, kdy hodina a půl na Slovanech stojí dospělého 65 korun, považuje stále více lidí za ekonomicky výhodnější variantu své osobní hygieny. "V důsledku zvýšení cen očekáváme eliminaci návštěvníků tohoto typu. Zvýšení příjmů ze vstupného také umožní zlepšit výběr zaměstnanců pro oba areály, a to zvýšením konkurenceschopnosti provozovatele na trhu práce s možností růstu platů zaměstnanců," uvedl Kotora.

Oba městské bazény procházejí postupnou úpravou, ve slovanském bazénu od loňského dubna. Díky investicím za celkem zhruba 120 milionů korun vznikne nový dětský bazén se samostatným vstupem i kompletní zázemí dětského bazénu, nová výměníková stanice, bazén také získá centrální vstup, recepci hotelového typu, nové šatny, turniketový odbavovací systém a další.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, rekreace, peníze, bazény, Plzeň, bazén, Plzeň 2-Slovany, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň po letech zvedne některé ceny vstupného do bazénů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.