Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VAROVÁNÍ: Kvůli suchu hrozí v celém Česku vznik požárů

Kvůli přetrvávajícímu nedostatku srážek hrozí v Česku vznik požárů. Nízký stupeň nebezpečí požáru platí pro všechny kraje kromě Moravskoslezského. Meteorologové doporučují nerozdělávat oheň v lese, nevypalovat trávu a neodhazovat nedopalky, uvedli ve výstraze platné od dnešního dopoledne.

Nárůst nebezpečí vzniku a šíření požárů se očekává v úterý, kdy začne foukat čerstvý jihovýchodní vítr, uvedli.

Počasí v Česku ovlivňuje slábnoucí tlaková výše nad jižní Skandinávií. Slunečné a suché počasí s nedostatkem srážek v ČR bude pokračovat. Nejvyšší teploty o víkendu vyšplhají na 19 až 23 stupňů.

V Praze se kvůli hrozbě požárů nesmí rozdělávat ohně

Praha dnes v parcích, zahradách a lesích zakázala rozdělávat oheň a kouřit cigaret. Obává se vzniku požárů, před nimiž kvůli nedostatku srážek varovali meteorologové. „Zákaz je platný do odvolání," sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Lidé nesmí oheň rozdělávat ani ve vzdálenosti 50 metrů od okraje lesa, na loukách a polích a v blízkosti skladů sena a slámy. Z nádrží určených pro hašení nesmí odebírat vodu. Kouřit na rizikových místech mohou kuřáci pouze elektronické cigarety. Pokud nejsou zajištěna bezpečnostní opatření, nesmí na železnici jezdit parní lokomotivy.

Autoři | Foto HZS PK

Štítky varování, požáry, sucho, požár, Česko, les, Moravskoslezský kraj, Praha, Vít Hofman, Skandinávie

VAROVÁNÍ: Kvůli suchu hrozí v celém Česku vznik požárů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.