Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Plzni bude tuto sobotu už 30. Majáles, vystoupí zhruba 20 kapel

Třicátý majáles, největší jednodenní hudební akce na západě Čech, se odehraje v sobotu v plzeňském amfiteátru na Lochotíně. Už tuto středu odpoledne se pak v Proluce v centru města na multižánrovém festivalu Prkna Neprkna předvedou v kostýmech kandidáti na krále majálesu. Festival Prkna Neprkna je zdarma a je to přehlídka studentského divadla, recitace, hudby, malování i akrobacie, řekl Jiří Sojka ze Stavovské unie studentů Západočeské univerzity, která nejstarší kontinuálně fungující majáles v ČR pořádá.

V Proluce se předvedou na veřejném prostranství v kostýmech dvě dívky a jeden muž. Dva jsou vysokoškoláci z fakulty ekonomické a jedna dívka je ze střední školy.

Z centra města od Branky vyjde v sobotu v 11:00 průvod, který přivede lidi na polední start Majáles Open Air. "Půjdou tam kandidáti na krále, loňský král, pojedou v něm různé alegorické vozy a povozy. Na speciálně upraveném pojízdném pódiu s námi bude po celou dobu skupina Jelen, která bude hrát do kroku," uvedl Sojka.

Krále budou volit návštěvníci sobotního Majáles Open Air v amfiteátru, kde vystoupí od 12:00 do 24:00 na třech pódiích 20 kapel. "Každý dostane k volbě žeton. Pokud se zúčastní dalších aktivit, může mít až pět hlasů," dodal. Vítěze korunuje rektor a primátor na hlavní scéně v 19:00.

Brány amfiteátru se otevřou před polednem. "Máme výběr toho nejlepšího, co nabízí česká a slovenská hudební scéna. Headlinerem je skupina Kryštof, vystoupí také Lenny a Janek Ledecký i tvrdší Trautenberk a Harlej, z hip hopu pak Majk Spirit, pro mladší Mirai," řekl Sojka.

Letos je opět na programu populární soutěž o majálesového borce v devíti disciplínách na téma Harry Potter i svatby na 24 hodin, tedy nanečisto s oddávajícím, přípitkem a kostýmy. "Novinkou bude ukázka hry famfrpál s košťaty, protože v Plzni je jeden z týmů famrpálové ligy, velmi propracované soutěže, která má i mistrovství světa," nastínil Sojka.

Vstupné zůstalo na loňské úrovni. Hlavní předprodejová cena byla 490 korun, teď je 550 Kč. Podle Sojky budou lístky i na místě za 590 Kč. Kapacita amfiteátru je 15 tisíc až 17 tisíc lidí.

Autoři | Foto plzen.majales.cz

Štítky ČR, hudba, zábava, školy, vysoké, Plzeň, AUDIO, amfiteátr, Česko, hudební skupina, Západočeská univerzita v Plzni, Lochotín, divadlo, festival, Harry Potter, Janek Ledecký, Majk Spirit, Kryštof

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni bude tuto sobotu už 30. Majáles, vystoupí zhruba 20 kapel  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.