Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Plzeňském kraji je 700 domácností bez proudu, padaly stromy

V Plzeňském kraji zůstávalo dnes odpoledne kvůli silnému větru bez elektřiny přes 700 domácností, hlavně na Klatovsku, Tachovsku a Domažlicku. Dopoledne bylo bez elektřiny asi 6000 domácností v kraji. Hasiči od 01:30 do odpoledne vyjeli k více než 100 padlým stromům. Vítr už ale zeslábl.

"Máme hlášené ještě čtyři poruchy na vedení vysokého napětí. Vítr už se přesunul na východ Čech," řekla mluvčí ČEZ Soňa Holingerová. Všechny poruchy v Plzeňském kraji opraví podle ní posílené čety během dneška. V sousedním Karlovarském kraji už byla obnovena dodávka proudu do všech míst.

"Posílili jsme také dispečink a call centrum," uvedla mluvčí. Lidé mohou hlásit poruchy na bezplatné lince 800 850 860 a také na webu bezstavy.cz. ČEZ jim po opravě zašle hlášení.

Problémy v Plzeňském kraji začaly po 01:00 a vítr v regionu podle meteorologů kulminoval po 12:00. "Vyjížděli jsme ke zhruba stovce padlých stromům, nejvíce na Klatovsku, Tachovsku a Domažlicku," řekl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Nikdo nebyl zraněn. Stromy a větve spadly také na plot a střechu domu v Hrádku na Klatovsku a na automobil. Po 14:30 se už podle Poncara situace začala zklidňovat.

Autoři | Foto HZS

Štítky ČR, počasí, energie, hasiči, vítr, Plzeňský, Karlovarský, Plzeňský kraj, strom, okres Klatovy, okres Tachov, okres Domažlice, ČEZ, Česko, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzeňském kraji je 700 domácností bez proudu, padaly stromy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.