Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Provozovatel drtičky odpadů v Kařezu dostal stotisícové pokuty

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) uložila dvě pokuty společnosti Recyklace Sanace Bohemia. Firma podle ČIŽP opakovaně nedoložila doklady ke kontrole nakládání s odpady v mobilní drtírně odpadu v Kařezu na Rokycansku. Společnost by měla na pokutách zaplatit celkem čtvrt milionu korun, informovala dnes inspekce v tiskové zprávě.

Podle ředitelky Oblastního inspektorátu ČIŽP v Plzni Petry Hořčicové může pokutovaná firma neúplnými informacemi zastírat závažné porušování zákona. "Může jít o snahu znemožnit sledování pohybu odpadů, což je velmi nebezpečné pro životní prostředí," doplnila Horčicová.

První sankci 100.000 korun uložila ČIŽP firmě Recyklace Sanace Bohemia loni v září. Společnost inspektorům nepředložila požadované dokumenty týkající se dalšího nakládání s upravenými odpady. "Obviněný se zcela účelově vyhýbal přímým a jednoznačným odpovědím, neumožnil dokončit kontrolu. Nebylo tedy možné zjistit, jak nakládal s odpady v rozsahu desítek tisíc tun," uvedla ředitelka Oblastního inspektorátu ČIŽP Plzeň Petra Horčicová.

Vzhledem k tomu, že firma ani po dalších měsících nedoložila všechny požadované doklady, uložila jí letos inspekce další pokutu. Sankci 150.000 korun nedávnou potvrdil odvolací orgán ministerstva životního prostředí.

Společnost Recyklace Sanace Bohemia má sídlo v Praze. Podle údajů z obchodního rejstříku je jediným společníkem firmy plzeňská společnost GSexpress.

dto hj

Autoři | Foto ČIŽP

Štítky ČR, příroda, odpady, ČIŽP, Recyklace Sanace Bohemia, Rokycansko, odpad, Česká inspekce životního prostředí, Kařez, okres Rokycany, Plzeň, Ministerstvo životního prostředí České republiky, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatel drtičky odpadů v Kařezu dostal stotisícové pokuty  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.