Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž v bezvědomí měl obrovské štěstí. Našla ho kolemjdoucí, která zavolala záchranku

Pohotová reakce třiapadesátileté ženy a její dcery dost možná zachránila život muži, kterého v pondělí postihla zdravotní komplikace při řízení auta. S dcerou ho vyndaly z vozidla. Zavolaly záchranku a podle pokynů začaly s jeho oživováním. Podle sdělení lékařky mu zachránily život.

Žena ihned zavolala na linku 158, že na stezce vedoucí z Kdyně na obec Starý Dvůr nalezla ve vozidle muže, který je v bezvědomí. Na místo byla vyslána hlídka kdyňských policistů a zároveň zdravotníci.

„Oznamovatelka byla na místě se svou dcerou. Policistům uvedla, že se jely na kolech projet na stezku, kdy asi po sto metrech spatřily vozidlo tovární značky Volkswagen, které částečně stálo jedním kolem v příkopu. Na místě řidiče se nacházel muž, který byl opřený o sklo dveří a byl v bezvědomí,“ shrnula mluvčí policie Dagmar Brožová.

Spolu s dcerou ho vyndaly z vozidla, zavolaly na zdravotnickou záchrannou službu a podle jejich pokynů začaly s jeho oživováním až do příjezdu lékaře. „Po příjezdu lékaře na místo bylo pokračováno v resuscitaci a podařilo se obnovit mužovy životní funkce. Leteckou záchrannou službou byl přepraven do plzeňské fakultní nemocnice na kardiocentrum,“ dodala mluvčí policie.

Policisté kontaktovali manželku zkolabovaného muže a předali jí jeho vozidlo. „Podle sdělení lékařů ženy svou rychlou a pohotovou reakcí zachránily život sedmapadesátiletého muže. Za to si zaslouží poděkování a obrovský respekt,“ uzavřela Brožová.

Foto Policie ČR

Štítky Kdyně, kolaps, bezvědomí, Policie ČR, lékař, Volkswagen, Rychvald, Fakultní nemocnice Plzeň

Muž v bezvědomí měl obrovské štěstí. Našla ho kolemjdoucí, která zavolala záchranku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.