Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie obvinila strojvůdce expresu, projel u Plzně na STOP

Policie obvinila strojvedoucího expresu, který podle ní 22. února projel v Ejpovicích za Plzní na červenou a vjel na jinou trať. Hrozí mu šest měsíců až pět let vězení nebo zákaz činnosti. Vlak z Prahy do Plzně tehdy díky rychlobrzdě zastavil 30 metrů před protijedoucí soupravou, která také naplno brzdila. Událost se obešla bez zranění a škod. Policejní komisař zahájil trestní stíhání 44letého muže pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti, řekla dnes policejní mluvčí Hana Kroftová.

Obviněný podle ní 22. února po 19:00 jako strojvedoucí vlakové soupravy se čtyřmi vagony s více než 200 cestujícími ve stanici Ejpovice nerespektoval signál STOP na návěstidle a vjel na druhou kolej ve směru na Plzeň. "Poté, co se přiblížil k návěstidlu za vlakovou zastávkou a zjistil, že jede po koleji, kde je mu signalizován zákaz jízdy (návěst STŮJ), začal s brzděním rychlobrzdou. V této chvíli po stejné koleji přijížděl vlak s 19 cestujícími od Plzně a jeho strojvedoucí zareagoval brzděním," uvedla Kroftová. Vlaky se od sebe zastavily ve vzdálenosti 30 metrů. Muži hrozí v případě uznání viny odnětí svobody na šest měsíců až pět let nebo zákaz činnosti, řekla.

"Železniční expres z Prahy do Mnichova nedovoleně projel návěstidlo zakazující jízdu a vjel do postavené vlakové cesty s nastavenými výhybkami pro osobní vlak jedoucí z Plzně do Radnic (lokální trať). Strojvedoucí zastavili vlaky čely proti sobě ve vzdálenosti 34 metrů," řekl tehdy mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Potvrdil, že žádná škoda nebyla vyčíslena a že se mimořádnost obešla bez zranění.

Provoz na trati z Prahy do Plzně byl zastaven téměř tři hodiny. Na místě byla Drážní inspekce, vyšetřovatelé SŽDC, záchranáři, policie a drážní hasiči, kteří pomáhali s přesunem cestujících. Nedovolených jízd na železnici podle Drápala stále přibývá. "Nestává se ale tak často, aby vlaky s cestujícími zastavily tak blízko od sebe," dodal.

Autoři | Foto Drážní inspekce

Štítky ČR, kriminalita, nehoda, železnice, Plzeňský, Plzeň, policie, Praha, Ejpovice, Drážní inspekce, Správa železniční dopravní cesty, Mnichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila strojvůdce expresu, projel u Plzně na STOP  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.