Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie v Německu chytla muže podezřelého z loupeže v Plzni

Policie po dvou letech dopadla muže, který je podezřelý z loupežného přepadení baru a pobodání barmanky. Šestačtyřicetiletého cizince se kriminalistům podařilo vypátrat díky spolupráci s rakouskou a německou policií. Cizince zadrželi tamní policisté v Německu, plzeňští kriminalisté si pro něj doletěli vrtulníkem. Muže s trestní minulostí v několika zemích poslal soud do vazby. Za loupež mu hrozí až desetiletý trest, řekla dnes policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Loupežné přepadení jednoho z plzeňských sportbarů se odehrálo 25. června 2017, pozdě v noci. Do baru přišli dva ozbrojení muži maskovaní rouškami. Muž, kterého nyní policie zadržela a obvinila, podle kriminalistů přeskočil barový pult a začal se s obsluhou baru přetahovat o peněženku. "Přitom barmanku několikrát udeřil do hlavy. Statečné jednatřicetileté ženě se dokonce podařilo pachateli strhnout roušku z obličeje. Ten následně použil nůž, který držel v ruce, a ženu třikrát bodl do těla," popsala Raindlová. Oba pachatelé pak z místa utekli. Totožnost druhého muže zatím policie nezná. Zranění barmanky si vyžádalo hospitalizaci.

Policisté na místě zajistili množství stop a kriminalistický ústav pak zjistil shodu profilu DNA se vzorkem z Rakouska. Podezřelého se podařilo vypátrat v Německu. Muž se policii přiznal, že má za sebou bohatou trestní minulost. "Procestoval několik evropských zemí, kdy si pokaždé užíval pár měsíců na svobodě, než následně skončil ve vězení," dodala mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, Německo, kriminalita, loupež, Plzeň, policie, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Německu chytla muže podezřelého z loupeže v Plzni  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.