Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dívka se zranila v lanovém centru. Policie prošetřuje, kdo pochybil

Nepříjemnou událost řeší od uplynulé středy západočeští kriminalisté. Do lanového parku na Kašperskohorsku je přivolala obsluha poté, co na jedné z atrakcí došlo ke zranění nezletilé dívky. Policie teď případ vyšetřuje pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

„V lanovém parku na Kašperskohorsku si dívka chybně připnula dvě zajišťovací karabiny celotělového postroje při sjezdu na madle a došlo k zaseknutí pojezdové lanovky. Dívka byla připnuta karabinami ke kovovému lanu, pustila se madla, došlo k napnutí lan a k sevření jejího krku,“ shrnula mluvčí policie Dana Ladmanová.

Svědci okamžitě zareagovali, kdy přistavili žebřík a přidržovali dívenku, aby se sevření lan uvolnilo. „Další muž přeručkoval k dívce a tam odřízl lana. Občané na místě dívence poskytli první pomoc, následně byla převzata do péče pracovníků záchranné služby a letecky transportována do nemocnice v Plzni,“ uzavřela mluvčí.

Štítky Kašperské hory, lanový park, zranění, Policie ČR, policie, Plzeň

Dívka se zranila v lanovém centru. Policie prošetřuje, kdo pochybil  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.