Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie na Plzeňsku uzavřela případ daňových podvodů

Kriminalisté v Plzeňském kraji po více než dvouletém vyšetřování uzavřeli případ rozsáhlých daňových úniků. Tři muži, dvě ženy a dvě společnosti mají podle policie na svědomí daňové podvody za 85 milionů korun. Spis čítající 28 šanonů s téměř 8000 stránkami dokumentace míří na státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby, řekla dnes policejní mluvčí Markéta Fialová.

Muže ve věku 49 a 39 let, pětačtyřicetiletou ženu a dvě právnické osoby policie viní ze zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, spáchaného formou spolupachatelství. Hrozí jim až desetileté vězení. Šestadvacetiletý muž a třicetiletá žena jsou obviněni z legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti.

Podezření o trestné činnosti skupiny získali kriminalisté v roce 2016, podezírají ji ale, že daňové podvody páchala už v roce 2014. Tři nejstarší obvinění podle vyšetřovatelů účelově vytvořili personálně propojený obchodní řetězec. Prostřednictvím dvou společností s ručením omezeným pak vyjednávali dodání dřevěných palet koncovým odběratelům v ČR. Obchod prováděli tak, že obchodní společnost, která fakticky dovážela dřevěné palety z EU, nebyla zatěžována povinností k dani z přidané hodnoty, kterou by měla při řádném dovozu zboží a jeho prodeji v ČR. Zboží dodávali přímo koncovým odběratelům a fakturovali ho včetně daně z přidané hodnoty. Získané peníze další dva obvinění převáděli z firem na jiné účty.

Na případu s policií spolupracoval plzeňský finanční úřad a Krajské státní zastupitelství v Plzni. Podezřelým policie v trestním řízení zajistila rodinný dům, automobil a pět milionů korun.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, kriminalita, daně, Plzeňský, policie, podvod, Plzeňský kraj, Státní zastupitelství ČR, Markéta Fialová, Česko, Evropská unie, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na Plzeňsku uzavřela případ daňových podvodů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.