Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie varuje před falešným "známým". Podvodník obchází malé obchody a žádá peníze

Policisté pátrají po neznámém podvodníkovi, který řádí na Klatovsku a Nýrsku. Muž obchází malé prodejny a chce pod různými smyšlenými důvody vydat peníze poté, co tvrdí, že majitel je kamarád. Policisté už ví o čtyřech případech, které jsou jako přes kopírák.

„Případy mají téměř stejný scénář, kdy neznámý pachatel přišel do obchodu a představoval se jako kamarád majitele prodejny. Následně předstíral, že telefonicky kontaktuje majitele. Ve dvou obchodech chtěl zaplatit vstupenky na sportovní utkání ve výši 4 800 korun a v dalších dvou prodejnách požadoval vyplacení 14 800 korun a 5 tisíc korun za opravu vozidla,“ shrnula mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policie ve dvou případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod.

„V jednom z uvedených případů prodavačka zareagovala tak, že žádala předložení občanského průkazu a sepsání dokladu o vydání finanční hotovosti. Pachatel z obchodu odešel a již se nevrátil,“ dodala mluvčí, která pracovníky prodejen nabádá k ostražitosti. „Vždy si osobně prověřte, zda tvrzení občana odpovídá skutečnosti,“ uzavřela.

Foto jednota-vs.cz

Štítky Klatovy, Nýrsko, podvodník, peníze, Policie ČR, obchod, policie, okres Klatovy

Policie varuje před falešným "známým". Podvodník obchází malé obchody a žádá peníze  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.