Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na západě Čech bude týdenní česko-německé policejní cvičení

Na západě Čech začne v pondělí velké týdenní cvičení českých a německých policejních pořádkových a zásahových jednotek. Policisté budou nacvičovat v Plzni, Zbirohu, na Hracholuské přehradě či v Karlových Varech. Zaměří se na postupy a zákroky proti agresivnímu davu, na zásah proti fotbalovým fanouškům na stadionu i na záchranu lidí z vody. Každý den se do nácviku zapojí přibližně 160 policistů a figurantů, některé dny se přidají také hasiči, městská policie, záchranná služba či armáda, informovala dnes policejní mluvčí Martina Korandová.

Vedle taktických postupů policie také prověří koordinaci s ostatními složkami integrovaného záchranného systému a komunikaci v různých modelových situacích. S policisty z Plzeňského kraje budou cvičit i jejich kolegové z Karlovarského a Jihočeského kraje, z Německa přijedou pořádkové jednotky policejních prezidií Horní Falc, Horní Franky a Dolní Bavorsko, jednotka BFE Bayreuth a speciální jednotka SEK Nordbayern. Česká i německá policie bude využívat svou speciální techniku.

V pondělí se policisté ve Zbirohu na výcvikovém policejním polygonu zaměří na zákroky proti agresivnímu davu. "Musí zajistit bezpečnost osob a veřejného pořádku v souvislosti se shromážděním a pouličním násilím. V průběhu demonstrace při barikádové situaci dojde k explozi vozidla a ke střelbě mezi účastníky," popsala Korandová. V úterý se cvičení přesune na fotbalový stadion v Plzni, kde scénář cvičení plánuje zásah proti fanouškům, kteří použijí pyrotechniku, někteří z nich budou i střílet, útočit nožem a brát rukojmí.

Ve středu a ve čtvrtek se policisté zapojí do cvičení na Hracholuské přehradě a v Českém Vrbném, kde budou trénovat záchranu lidí z vodní hladiny z vrtulníků i z lodí. Zároveň budou nacvičovat ve vyřazených vlacích v depu v Plzni taktické postupy proti agresivním fanouškům a také budou ve čtvrtek na letišti v Karlových Varech. V pátek je na programu vyhodnocení celého týdne.

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, Německo, policie, Plzeňský, Česko, Plzeň, Karlovy Vary, Zbiroh, Vodní nádrž Hracholusky, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Jihočeský kraj, Horní Falc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na západě Čech bude týdenní česko-německé policejní cvičení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.