Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté z Bulharska, Rumunska a Polska slouží na Tachovsku. Pomáhají českým kolegům

Od května s policisty na Tachovsku a Stříbrsku, v rámci preventivního opatření, spolupracují zahraniční kolegové z Bulharska, Rumunska a Polska. Společné hlídky provádějí zejména preventivní kontroly v oblastech, ve kterých se nachází průmyslové zóny a je v nich vyšší koncentrace cizinců.

„Cizinci mají často problémy spojené s jazykovou bariérou či se znalostí našich právních norem. A právě proto v těchto místech působí ve smíšených hlídkách policisté z Bulharska, Rumunska a Polska, kteří svým krajanům poskytnou potřebné informace,“ potvrdila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

 V pondělí se smíšené hlídky pohybovaly na Stříbrsku. „Dva policisté ze stříbrského obvodního oddělení, jeden policista z plzeňského odboru cizinecké policie a dva kolegové z Bulharska prováděli pěší hlídkovou činnost v centru města a jeho okolí. Přitom zkontrolovali pět ubytovacích zařízení a přibližně čtyři desítky cizinců různých národností,“ uzavřela mluvčí.

Společné hlídky budou na různých místech tachovského okresu k vidění i v následujících týdnech.

Foto Policie ČR

Štítky Tachovsko, Policie ČR, Rumunsko, Polsko, Bulharsko, okres Tachov, Cizinecká policie

Policisté z Bulharska, Rumunska a Polska slouží na Tachovsku. Pomáhají českým kolegům  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.