Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie obvinila čtyři muže z krádeží mobilů a počítačů za milion

Z rozsáhlých krádeží mobilních telefonů a notebooků z areálu jedné firmy z logistického parku na Tachovsku obvinila policie čtyřčlennou organizovanou skupinu. Muži ve věku od 26 do 51 let, kteří pracovali v poškozené firmě nebo v přepravní společnosti, jsou podezřelí, že od ledna ukradli ve 13 případech elektroniku za víc než milion korun. Měli vypracovaný sofistikovaný systém a přesně rozdělené úkoly, jak techniku ukrást a přes bezpečnostní opatření firmy vyvézt ven z podniku, řekla dnes policejní mluvčí Markéta Fialová.

Na policii se na začátku roku obrátila firma distribuující elektroniku do ČR a Německa. Při inventurách ji chybělo větší množství mobilních telefonů. "Představitelé společnosti byli zprvu přesvědčeni, že je vyloučeno, aby kdokoliv přes jejich interní zabezpečení nelegálně pronesl cokoliv firemního. Počáteční informace nasvědčovaly tomu, že k samotným krádežím zřejmě dochází ze strany některého ze zaměstnanců společnosti," řekla mluvčí.

Kriminalisté nejdřív zjistili, že nejméně dva muži z firmy užívají pro osobní potřebu ukradené mobily. Dalším sledováním policie rozšířila okruh podezřelých na čtyři muže. S odhalováním cesty, jak se kradené zboží dostává ven z firmy, pomohla analýza bezpečnostních kamer.

"Jeden ze zaměstnanců postupně odcizoval na různých místech mobilní telefony nebo notebooky, které skrytě převážel na vozíku pro přepravu zboží v prostoru pro nohy. S dalšími dvěma členy skupiny si pak věci předávali mezi sebou, například je pod oděvem odnášeli do kanceláře přepravní společnosti nebo ukrývali do kufru na písemnosti," popsala mluvčí. Čtvrtý člen skupiny, řidič přepravní firmy, pak kradené věci v kufru odnášel z kanceláře a odvážel z areálu. Protože převážel i zboží pro zákazníky, projel přes bezpečnostní kontrolu i s kradenými věcmi.

Když měli kriminalisté pohromadě všechny důkazy, zadrželi řidiče kamionu po projetí firemní bezpečnostní kontroly. V kabině policie našla kufr s originálně zabalenými kradenými telefony.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, krádež, Plzeňský, policie, mobilní telefon, Markéta Fialová, okres Tachov, Německo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila čtyři muže z krádeží mobilů a počítačů za milion  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.