Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pštros se popral s klokanem, poté utekl z výběhu. Najít ho museli muži zákona

Podobný případ nejspíš západočeští muži zákona asi dlouho neřešili. Na plánské policisty se s žádostí o pomoc obrátil tento týden muž, který hledal pštrosa. Opeřenec mu utekl z výběhu pravděpodobně po bitce s klokanem.

„Muž policistům uvedl, že mu z výběhu, ve kterém se nacházel pštros a klokan, utekl pštros. Chovatel policisty poprosil, aby jej kontaktovali v případě, že by pštrosa někde zahlédli, nebo někdo oznámil jeho výskyt,“ shrnula mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Jak policisté na místě zjistili, branka výběhu byla vysazená z pantů, a tak pštros zřejmě utekl ven. „Příčinou toho byla, dle chovatele, s největší pravděpodobností rvačka mezi klokanem a pštrosem, při které se opeřenci nějakým způsobem podařilo branku z pantů vysadit,“ dodala mluvčí.

Tomu, že došlo k souboji, nasvědčovalo i to, že klokan měl na sobě povrchní zranění a ve výběhu se nacházelo množství peří. „I následně vypátraný pštros, který se nacházel na poli za jednou budovou v Nádražní ulici, měl na těle známky po zápase,“ uzavřela mluvčí. Nyní se oba zvířecí rivalové nacházejí u svého majitele.

Foto Policie ČR

Štítky pštros, klokan, Policie ČR

Pštros se popral s klokanem, poté utekl z výběhu. Najít ho museli muži zákona  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.