Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cizinec, který v pondělí unikal na D5 policii, byl obviněn

Rokycanští kriminalisté v úterý večer obvinili z obecného ohrožení a současně z neoprávněného užívání cizí věci sedmadvacetiletého cizince, který v pondělí unikal pronásledování německé a později české policie v kradeném osobním automobilu BMW X6. Ráno přejel pronásledován německou policií do Čech, do stíhání se zapojily i české policejní hlídky.

Muž s vozem havaroval na 47. kilometru dálnice D5 u Kařezu na Rokycansku, přeběhl dálnici a utekl. Po několika hodinách ho policisté se psy zadrželi. Soud bude dnes rozhodovat o uvalení vazby, řekla policejní mluvčí Martina Korandová.

"Muž použil vozidlo BMW X6 bez souhlasu majitele, bez řidičského oprávnění a pod vlivem omamné a psychotropní látky, měl pozitivní test na amfetamin," uvedla. Po dálnici jel vysokou rychlostí, ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a nerespektoval výzvy policistů. Na dálnici způsobil nehodu a z místa utekl.

Cizince za volantem bílého BMW pronásledovali v pondělí po 7:00 němečtí policisté přes hranice do Čech. Vůz jel od Waidhausu přes Svatou Kateřinu na Tachovsku. Na sjezdu na Mýto sjel z dálnice a po chvíli se zas vrátil na dálnici, již ve směru jízdy na Rozvadov. Na 47. kilometru se bočně střetl s nákladním automobilem. BMW se roztočilo kolem své osy a narazilo do středových svodidel. Řidič utekl. Policisté ho pak po rozsáhlé pátrací akci zadrželi poblíž křižovatky mezi Kařízkem, Mýtem a Sirou na Rokycansku, nedaleko od místa, kde na dálnici havaroval.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, Německo, kriminalita, automobilová, Plzeňský, policie, dálnice, Česko, BMW X6, BMW, okres Rokycany, Kařez, Waidhaus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec, který v pondělí unikal na D5 policii, byl obviněn  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.