Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Policistu Slavotínka soud za zákrok proti řidiči soud nepotrestal

, aktualizováno 25. dubna 2019, 11:05

Okresní soud Plzeň-město dnes opět rozhodl, že bývalý vysoce postavený policista Vladimír Slavotínek se nedopustil trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. Obžaloba ho vinila z neadekvátního hrubého zásahu proti řidiči osobního auta, který v září 2017 na černý neoznačený mercedes s dvěma policisty v civilu blikal kvůli jejich stylu jízdy na rušné Karlovarské třídě v Plzni. Stejný verdikt vynesl okresní soud už loni v září, odvolací krajský soud ale vrátil věc k novému projednání.

Čtyřiapadesátiletému Slavotínkovi, který byl dříve zástupcem velitele krajské zásahové jednotky, hrozilo až pět let vězení. Odmítal, že by se dopustil násilí vůči řidiči druhého auta. Podle dnešního verdiktu soudu se nedopustil trestního činu, nejednal ale ani tak, jak by se měl policista chovat.

Slavotínek od začátku nepopíral svůj vulgární projev vůči řidiči zastaveného vozu. Soud proto případ postoupil jako přestupek krajskému policejnímu ředitelství ke kázeňskému projednání. Usnesení není pravomocné, státní zástupce si ponechal lhůtu pro podání stížnosti.

Autoři | Foto Týdeník policie

Štítky ČR, soud, policie, Plzeň, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policistu Slavotínka soud za zákrok proti řidiči soud nepotrestal  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.