Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Hasiči zůstavají u lesa, který začal u Plzně hořet v pondělí

Na místě požáru na severním okraji Plzně, kde od pondělního odpoledne hořel Chotíkovský les za sídlištěm Lochotín, hasiči stále pracují. Dnes se snížil počet zasahujících jednotek z 13 na čtyři. Hasiči stále do hloubky prolévají vodou lesní hrabanku, aby zlikvidovali všechna skrytá ohniska. Od 21:00 zůstanou na místě dvě jednotky na dohled, o dalším postupu se rozhodne ve středu ráno. Čas ukončení zásahu zatím nelze určit, řekl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Oheň v pondělí zasáhl plochu asi šesti hektarů, dostal se i do korun stromů. Hasiči ho po několika hodinách dostali pod kontrolu. K hašení využili i vrtulník, který do večerních hodin dvacetkrát vyprázdnil na požářiště osmisetlitrový vak s vodou. Podle předběžných odhadů způsobil oheň škodu asi 900 tisíc korun. Celou noc byli hasiči na místě, oheň se dnes občas objevil na různých místech, je ale lokalizovaný.

S ohněm bojovaly v pondělí desítky hasičů z 16 jednotek, hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu.

Do akce nasadili hasiči dron městské organizace Správy informačních technologií města Plzně, který pořizoval záběry požáru termokamerou. Dnes opět dron pořídil videozáběry z místa požáru. Sloupec dýmu byl v pondělí vidět zdálky ze všech stran Plzně. V České republice platí výstraha meteorologů před požáry kvůli suchému a teplému počasí.

Autoři | Foto HZS PK

Štítky ČR, požár, lesy, příroda, Plzeňsko, Plzeň, Lochotín, les, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči zůstavají u lesa, který začal u Plzně hořet v pondělí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.