Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Plzeňském kraji se stalo o prázdninách nehod, zemřelo sedm lidí

V Plzeňském kraji zemřelo při autonehodách o letošních prázdninách sedm lidí, vyplývá z předběžných policejních statistik. Loni si podle stejného zdroje vyžádaly prázdninové nehody v kraji pět lidských životů, v roce 2017 dvanáct. V červenci a v srpnu policisté v regionu evidovali 686 nehod, loni jich bylo 689, zjistila ze statistik policie. Letošní údaje nezahrnují poslední srpnový den.

Za dva prázdninové měsíce si nehody v kraji vyžádaly 20 těžce zraněných a 306 lehce zraněných lidí. Denně policisté řešili od čtyř do 18 nehod.

První prázdninová smrtelná nehoda se stala 13. července v noci u Třemošné na Plzeňsku. O život při ní přišla dvaadvacetiletá spolujezdkyně z motocyklu, který havaroval. Žena sklouzla do protisměrného pruhu a narazil do ní projíždějící automobil. O dva dny později zemřel také na sever od Plzně čtyřiasedmdesátiletý cyklista, který u Chotíkova zřejmě vjel do cesty autu. Muž na místě zemřel. V autě, které havarovalo 22. července v noci u Sytna na Tachovsku, zemřel pětadvacetiletý muž. Řidič se tam údajně vyhýbal zvěři, vyjel ze silnice a narazil do dvou stromů, auto začalo prudce hořet. Řidič utekl, ale spolujezdec uvnitř zemřel.

Při nehodě dvou osobních aut u Lomce na Klatovsku zemřela 4. srpna v podvečer sedmadvacetiletá žena a několik lidí bylo zraněno. O čtyři dny později zemřel u Čachrova na Klatovsku třicetiletý motorkář, který zřejmě vyjel ze silnice a těžkým zraněním na místě podlehl. Také poslední smrtelná prázdninová nehoda se stala na Klatovsku. U Kokšína řidič BMW při projetí zatáčky nezvládl řízení a vyjel mimo silnici, kde bočně narazil do skály. Náraz odmrštil auto na druhou stranu silnice, kde se převrátilo na střechu a vjelo do koryta. Na místě zemřel spolujezdec ze zadního sedadla, další čtyři lidé, všichni cizinci, utrpěli zranění.

Autoři | Foto HZS

Štítky ČR, nehoda, automobilová, prázdniny, Plzeňský, havárie, Plzeňský kraj, silnice, okres Klatovy, BMW, Třemošná, Plzeň, Chotíkov, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzeňském kraji se stalo o prázdninách nehod, zemřelo sedm lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.