Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Všechny tři opravované a uzavřené mosty v Plzni se otevřou v září

Všechny tři mosty v Plzni, které jsou nyní kvůli opravě uzavřené, by se měly řidičům, MHD i pěším otevřít v pondělí 2. září na začátek školního roku. Novinářům to řekl náměstek primátora pro dopravu Michal Vozobule (TOP 09).

Jde o kamenný Wilsonův most přes Radbuzu v centru města, Rooseveltův most, který spojuje centrum se čtvrtí Roudná, a také most přes Úslavu v Chrástecké ulici na Doubravce. Tento most je součástí opravy Mohylové ulice, kterou provádí kraj. "Ke svatému Jiří by se tedy také mělo začít jezdit od začátku září, ale je otázkou, kdy to tam krajská správa a údržba silnic přesně pustí, možná o něco dřív," řekl.

Rooseveltův most z konce 19. století byl v 80. letech 20. století zcela přestavěn. Jeho aktuální oprava za 25 milionů korun začala v polovině května. Původně zástupci města mysleli, že budou stačit drobnější úpravy, ale nakonec jde o větší rekonstrukci. "Vše nasvědčuje tomu, že ho stihneme otevřít 2. září. Máme tam sice jenom jeden den rezervy, neděli před otevřením, kdyby bylo špatné počasí," uvedl Vozobule. V pátek a v sobotu 30. a 31. srpna se totiž plánuje pokládat nový asfalt na křižovatku od Rooseveltovy ulice. Podle Vozobule jsou ještě problémy se schody na mostě a pilířem, ale ty se budou řešit příští rok, kdy tam má Ředitelství silnic a dálnic v plánu práce na magistrále pod mostem. "Uděláme to s nimi najednou," dodal. Pro pěší se otevře jeden chodník už v pondělí 19. srpna, druhý v září.

Více než 100 let starý Wilsonův most začalo město, pět let po jeho kompletní rekonstrukci, opravovat 1. července. Důvodem byly vytlačené dlažební kostky kvůli extrémnímu dopravní zatížení. Způsobují ho hlavně trolejbusy, které na této technické památce brzdí před semaforem. Nejde o rekonstrukci, ale o přeskládání kostek a úpravu spodní vrstvy, vše za několik milionů korun. "Opravu do konce prázdnin stihneme," řekl náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS).

Autoři | Foto město Plzeň

Štítky ČR, stavby, automobilová, správa, Plzeň, Michal Vozobule, oprava, TOP 09, Roudná, Radbuza, Úslava, Doubravka, Pavel Šindelář, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechny tři opravované a uzavřené mosty v Plzni se otevřou v září  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.