Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při nehodě u Klatov zemřela mladá žena, další muž pak v nemocnici

Po nehodě tří osobních aut na krajské silnici druhé třídy z Janovic do Klatov zemřeli v neděli večer dva lidé. Na místě zahynula šestadvacetiletá žena a později v plzeňské fakultní nemocnici stejně starý muž. Novinářům to dnes řekla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová. Příčinu i okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Tragická nehoda se stala po 19:00 mezi obcemi Dolní Lhota a Lomec. Pětaosmdesátiletý muž z Klatov vjížděl podle policie s vozidlem Volkswagen z Dolní Lhoty z vedlejší silnice na hlavní, kde se střetl s vozem Honda Civic, který jel od Klatov na Janovice nad Úhlavou. "Řidič hondy po nárazu dostal smyk. Následně přejel do protisměru, kde se levým bokem střetl s přední části vozidla značky Dacia Logan, přijíždějícím od Janovic na Klatovy," uvedla mluvčí.

Šestadvacetiletá spolujezdkyně z hondy na místě zemřela, stejně starý řidič zemřel v nemocnici. Devětapadesátiletého muže a sedmapadesátiletou spolujezdkyni z dacie převezly sanitky se středně těžkými zraněními do Klatovské nemocnice, uvedl operátor krajské záchranné služby. Senior, který vyjížděl z vedlejší na hlavní silnici, i jeho dvě spolujezdkyně měli podle informací jen lehká zranění.

Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní, u řidiče hondy nemohla být provedena kvůli jeho zdravotnímu stavu.

"Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti," dodala mluvčí.

Autoři | Foto HZSPK

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Klatovy, havárie, policie, Janovice, Fakultní nemocnice Plzeň, Honda, Volkswagen, Dolní Lhota, Dacia, Lomec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě u Klatov zemřela mladá žena, další muž pak v nemocnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.