Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Plzni se prodlouží uzavírka Rooseveltova mostu pro pěší

V Plzni se téměř o měsíc prodlouží úplná uzavírka opravovaného Rooseveltova mostu pro pěší. Město zatím nemůže most chodcům otevřít kvůli neplánovaným pracím v části nad Tyršovou ulicí. Původně měl být most pro chodce uzavřen do 31. července, termín se posouvá na 25. srpna. Stavební firma udělá maximum pro to, aby bylo případně možné termín uzavírky zkrátit, řekla dnes mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Rooseveltův most, který spojuje čtvrť Roudná s centrem Plzně, prochází kvůli zhoršenému stavu konstrukce od poloviny května několikaměsíční opravou za 25 milionů korun. Rekonstrukce s sebou přinesla dopravní omezení a uzavírky pro motoristy i pěší. Jako náhradní trasa slouží most generála Pattona nebo Lochotínská lávka. Kompletní oprava má být hotova koncem listopadu, 2. září by se ale na most měla vrátit MHD i automobilová doprava, pro pěší bude průchozí jedna strana mostu.

Most se skládá ze tří částí, které mají rozdílné technické řešení. Směrem od centra je to mimoúrovňové křížení s Tyršovou ulicí, dále je to estakáda nad ulicemi Truhlářská a Kamenická a nakonec most přes řeku Mži. "Na celém mostě budou obnoveny vnější železobetonové římsy a části chodníků. Pokud to bude možné, instaluje se částečně zpátky kamenná pásková dlažba s tím, že se poškozené díly dlažby vymění. Bude opraveno zábradlí a ošetřeno novým protikorozním nátěrem a kompletně obnoven povrch vozovky," popsala část oprav Andrea Fojtíková z organizace Správa veřejného statku města Plzně.

Dopravu v Plzni komplikuje letos v létě velké množství dopravních omezení, která si vyžádaly stavby a opravy silnic a mostů či stavba tramvajové trati. K největším stavbám patří rekonstrukce Studentské ulice na největším sídlišti Lochotín, prodloužení tramvajové tratě na Borech, oprava tramvajové tratě ve Slovanské ulici, stavební úpravy Mohylové ulice a rekonstrukce mostu přes Úslavu v Chrástecké ulici. V centru se od začátku července, pět let po kompletní rekonstrukci, znovu opravuje stoletý kamenný Wilsonův most přes Radbuzu.

Autoři | Foto Martin Pecuch

Štítky ČR, stavby, automobilová, správa, Plzeň, oprava, tramvajová dráha, Roudná, Patton

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni se prodlouží uzavírka Rooseveltova mostu pro pěší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.