Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dolanský most byl slavnostně uveden do provozu

Kompletně zrekonstruovaný Dolanský most, který převádí dopravu přes řeku Berounku pod obcemi Dolany a Chrást, byl v úterý 2. července slavnostně otevřen. Most je důležitou spojnicí mezi severním Plzeňskem a Rokycanskem a zároveň umožňuje vyhnout se přetížené dopravě v Plzni. V době oprav, kdy byl most zcela uzavřen, museli řidiči z Dolan jezdit přes Plzeň a přispívali tak ke kolonám aut na Bílé Hoře a v Jateční ulici.

Dlouhodobě plánovaná rekonstrukce 203 metry dlouhého mostu začala v květnu 2018. Stavebníci snesli a nahradili původní vybavení, demontovali mostovku a vystavěli ji širší, a to včetně nového veřejného chodníku širokého 1,5 metru s 0,75 metru širokým revizním chodníkem na protější straně. Zvětšila se šířka průjezdního prostoru vozovky z původních 5,4 metru na nových 7,0 metru. V rámci stavby byly postaveny nové úložné prahy na podpěrách, nový středový pilíř a provedeny sanace železo-betonových částí mostu, jako jsou opěry, oblouky a stěnové stojky.

Stěžejní stavební práce skončily v polovině prosince 2018, následující den byl na mostě obnoven provoz. V dubnu 2019 byly za částečného omezení provozu provedeny dokončovací a sanační práce, převážně z vnější strany a spodní stavby mostu.

Autoři | Foto Plzeňský kraj

Štítky Plzeň, Dolanský most, rekonstrukce, Dolany, Plzeňský kraj, okres Rokycany, Berounka, Chrást, Bílá Hora

Dolanský most byl slavnostně uveden do provozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.