Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po mostě v Dobřanech opět jezdí vlaky, zatím pomalu

Po železničním mostě v Dobřanech na jižním Plzeňsku, do něhož v úterý odpoledne narazili bagr a poškodil ho, opět jezdí vlaky, zatím ovšem sníženou rychlostí. Opravy poškozené mostní konstrukce na kraji Dobřan u nádraží v ulici 1. máje skončily ve středu večer, řekla dnes mluvčí Správy železniční dopravní cesty Radka Pistoriusová. Při nehodě vznikla půlmilionová škoda.

"Trať byla provozuschopná ve středu v 19:55," řekla. Podle ředitele plzeňského centra Českých drah Vladimíra Kostelného tam projel první vlak před 21:30. Do příští středy budou po mostě jezdit vlaky pouze desetikilometrovou rychlostí. Běžná rychlost v úseku je podle Kostelného 60 až 90 kilometrů za hodinu.

Mostní konstrukce byla po nárazu bagru směrově i výškově posunutá. Dělníci museli dát na most nová ložiska a částečně ho znovu vybetonovat.

Policisté už dopadli řidiče, který je podezřelý, že s bagrem do konstrukce narazil a poškodil ji. Pak z místa ujel. "Bagrista byl ustanoven, vyslechnut a doznal se. Spáchal přečin obecného ohrožení z nedbalosti, za které mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let nebo zákaz činnosti," řekla ve středu policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Narušená statika železničního mostu zastavila na hlavní trati Plzeň-Klatovy provoz všech vlaků včetně rychlíků. Mezi Dobřany a Chlumčany jezdily náhradní autobusy.

Autoři | Foto České dráhy

Štítky ČR, nehoda, železnice, Plzeňský, Dobřany, bagr, Správa železniční dopravní cesty, Plzeňský kraj, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po mostě v Dobřanech opět jezdí vlaky, zatím pomalu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.