Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plzeň trápí souběh staveb silnic, omezit ho má speciální software

Současný souběh řady silničních staveb, které komplikují dopravu v Plzni, donutil radnici vyvíjet systém, který by stavby koordinoval a umožnil jejich přesouvání v čase. Speciální software, na němž pracuje městská správa informačních technologií, napříště umožní v předstihu všem investorům vkládat on-line své stavby s tím, že budou mít představu o jejich časové náročnosti, řekl koordinátor dopravních opatření města Václav Lacyk. Souběh velkých akcí už by se od příští stavební sezony neměl opakovat.

Situaci ve městě komplikuje podle mluvčí Evy Barborkové i to, že stavby provádějí různí investoři - státní Ředitelstvím silnic a dálnic, kraj a město. "Vedení radnice žádá občany i podnikatele o trpělivost a pochopení," uvedla. Současně doporučuje, aby místní i návštěvníci co nejvíce využívali veřejnou dopravu.

K největším stavbám patří rekonstrukce Studentské ulice na největším sídlišti Lochotín v úseku od Gerské po vjezd do zimního stadionu na Košutce. Dále je to oprava Rooseveltova mostu v centru, prodloužení tramvajové tratě na Borech, oprava tramvajové tratě na Slovanské ulici na Slovanech a stavební úpravy Mohylové ulice včetně rekonstrukce mostu přes Úslavu v Chrástecké ulici na Doubravce.

Studentská ulice by měla být kompletně opravená v dubnu 2020. "Aktuální uzavírka, kdy je doprava odkloněna z trasy I/20, by mohla skončit letos v září," uvedla mluvčí. Oprava Rooseveltova mostu, který je teď uzavřen pro individuální dopravu, potrvá do letošního listopadu. Už od začátku září by se tam měla vrátit veškerá doprava.

Opravy tramvajové trati na Slovanské ulici by měly zcela skončit v únoru 2020. Stavební úpravy v Chrástecké ulici včetně rekonstrukce mostu, který je nyní uzavřen, budou trvat nejméně do konce prázdnin, pak bude stavba pokračovat dalšími etapami k Masarykově ulici. Stavba tramvajové trati na Borská pole a přestavba křižovatky s Klatovskou třídou přinese od 3. června uzavírku ulic Dobřanská a Kaplířova. Potrvá rok a objízdná trasa povede přes paralelní Sukovu ulici.

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, stavby, silnice, počítače, správa, Plzeň, doprava, rekonstrukce, tramvajová dráha, Ředitelství silnic a dálnic, Lochotín, Košutka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň trápí souběh staveb silnic, omezit ho má speciální software  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.