Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidiče v Plzeňském kraji čekají desítky uzavírek, nejvíce v Plzni

Desítky uzavírek a omezení čekají od května do konce prázdnin řidiče na všech typech silnic v Plzeňském kraji. Nejhorší situace už je podle dopravců i obyvatel v Plzni. Vedení města doporučuje, aby místní, dojíždějící i návštěvníci co nejvíce využívali městskou hromadnou dopravu.

V Plzni je od poloviny května pro všechny typy automobilů uzavřený Rooseveltův most, jehož rekonstrukce má trvat do 2. září 2019, na polovinu vozovky je omezený i průtah pod ním. Most spojuje centrum s městskými částmi Roudná, Vinice a Lochotín, odkud přes něj jezdí lidé i na Slovany a Doubravku, tedy na Prahu a České Budějovice. Náhradní trasy vedou po Karlovarské třídě a mostu Generála Pattona, druhá kolem Boleveckého rybníka a Jateční ulicí. V té se ale v posledních týdnech tvoří fronty kvůli uzavřené části Mohylové ulici, kde silničáři také opravují most; uzavřená bude do konce prázdnin.

Od dubna se Plzni opravuje také frekventovaná Slovanská třída, která spojuje jih Plzeňska s centrem. Silnice bude s omezeními průjezdná v obou směrech pro vozidla do 7,5 tuny, ale nelze vjíždět do některých vedlejších ulic. Do poloviny června bude uzavřen vjezd z Částkovy, poté se uzavře do 20. července Malostranská ulice v úseku Jasanová - náměstí Milady Horákové, kam vjedou jen vozy MHD.

V Plzni na Borech je do 2. června uzavřená Sukova ulice mezi Klatovskou až k vjezdu do obchodního centra Area Bory. Obousměrný provoz bude obnoven 3. června, práce v koncovém úseku před okružní křižovatkou skončí 15. června. Nedaleká Kaplířova a navazující Dobřanská ulice se řidičům uzavřou 3. června kvůli výstavbě tramvajové trati na Borská Pole a přestavbě křižovatky s Klatovskou třídou. Uzavírka potrvá rok a objízdná trasa povede právě přes Sukovu ulici.

Dále pokračuje v Plzni druhá etapa rekonstrukce Studentské ulice na silnici I/20, která skončí v dubnu 2020, aktuální uzavírka potrvá minimálně do září. Na výjezdu na Domažlice se staví nový most přes koleje, což omezuje dopravu v obou směrech. V červnu by měla skončit oprava koncového úseku Veleslavínova - sady 5. května u náměstí.

V létě se bude opravovat průtah Sulkovem za Plzní na silnici I/26 do Domažlic. Na stejné komunikaci to bude ještě úsek Újezd - Trhanov a na silnici I/27 Plzeň - Most pak úsek Plasy - Žebnice.

Nejvíce akcí má přes léto v plánu krajská správa a údržba silnic, která v kraji spravuje pžes 4600 kilometrů komunikací II. a III. třídy. Na jihu Plzeňska bude do konce července uzavřená silnice Hradištský Újezd - Přešín, v Nepomuku do srpna Zelenodolská ulice, od července do konce roku most v Dolní Lukavici, od července do září částečně i úplně tříkilometrová silnice II. třídy z Netunic do Hájů.

Na severu Plzeňska je neprůjezdná silnice přes Lozu, stavbaři tam do srpna zmodernizují aglomerační okruh. Uzavřen je do listopadu kvůli opravě průtahu průjezd Dolní Bělou, v Luhově budou od června do října opravovat náves a silnici. V červenci začnou v Kožlanech s poslední etapou průtahu, která skončí v prosinci. Silničáři tam plánují úplnou uzavírku.

Na Domažlicku rekonstruují v Poběžovicích Masarykovu a Slovanskou ulici, které budou neprůjezdné do konce srpna. Dále tam o prázdninách silničáři opravují most v Puclicích, který bude uzavřen. V Němčicích pak do konce července opravují šestikilometrovou silnici, od července do října budou opravovat komunikaci z Klenčí do Poběžovic.

Na Klatovsku omezuje do září průjezd Hartmanicemi stavba druhé etapy průtahu, od června do listopadu bude rekonstruován průtah Plánicemi, kde čeká řidiče úplná uzavírka. Do 28. června bude zcela uzavřená silnice z Dlouhé Vsi do Radešova, od 29. června na ní už budou smět autobusy a od 16. listopadu všechna vozidla.

Na Rokycansku se do konce září staví průtah Holoubkovem, kde bude v některých dnech úplná uzavírka. Ta čeká řidiče od srpna do října také na silnici z Drahoňova Újezdu do Terešova a od srpna do listopadu pak z Břas do Stupna. Na Tachovsku se opravuje silnice mezi Přimdou a Rozvadovem, ve Svojšíně a Neblažově budou, shodně od července do října, kvůli opravě uzavřené mosty. Od srpna do října pak bude částečně uzavřený 3,3kilometrový úsek silnice z Pernarce na hranice okresu.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, silnice, stavby, Plzeňský, Plzeň, Plzeňský kraj, rekonstrukce, George S. Patton, oprava, Praha, Roudná, Vinice, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče v Plzeňském kraji čekají desítky uzavírek, nejvíce v Plzni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.