Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vedení Plzně schválilo zahájení projektové přípravy na novou lávku přes rušnou Rokycanskou třídu

Plzeň postaví novou železobetonovou lávku přes rušnou Rokycanskou třídu. Radní v pondělí schválili zahájení projektové přípravy. Zatím mohou chodci přejít Rokycanskou třídu mezi ulicemi Sousedská a Rodinná pouze nevyhovujícím podchodem,

„Chceme tak nahradit zcela nevyhovující podchod. Lávka pro chodce a cyklisty bude bezbariérová, zajistíme i bezbariérový přístup na zastávky městské hromadné dopravy v oblasti Letné," řekl primátorův náměstek odpovědný za dopravu Michal Vozobule (TOP 09). 

Podchod mezi Sousedskou a Rodinnou ulicí je víc než 6,5 metru pod úrovní ulic. Kromě něj lze využít přechody napříč Rokycanskou třídou. „Ty jsou ovšem vzdáleny 210 metrů, nacházejí se v křižovatce s ulicí Masarykova, kde je světelně řízené místo pro přecházení, další leží ve vzdálenosti 110 metrů v křižovatce s ulicí Dítětova, kde světelná signalizace není," řekl Vozobule.

Nová lávka včetně nákladů na zrušení podchodu přijde zhruba na 19,2 milionu korun. V příštích 25 letech má stát její údržba 3,5 milionu korun. Čtyřproudou sinici první třídy na hlavním výjezdu z města směrem na Prahu překlene trámová železobetonová konstrukce o dvou polích. „Oproti jiným konstrukčním návrhům je jednodušší na realizaci, levnější a má i nižší náklady na údržbu," řekl Vozobule.

Stavba lávky nijak nezasáhne do jízdních pásů Rokycanské třídy.

Autoři | Foto Městský obvod 4

Štítky Plzeň, lávka, Rokycanská, Michal Vozobule, TOP 09, Letná, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Plzně schválilo zahájení projektové přípravy na novou lávku přes rušnou Rokycanskou třídu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.