Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Škoda Electric vybaví a odzkouší 26 trolejbusů pro Rumunsko

Plzeňská Škoda Electric dodá kompletní elektrovýzbroj pro 26 nízkopodlažních kloubových trolejbusů pro rumunské město Brašov. Firma, která na zakázce spolupracuje s polským výrobcem autobusů Solaris, zajistí ještě finální montáž a odzkoušení všech nízkopodlažních vozů na plzeňských silnicích. Novinářům to řekl obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch. Hodnotu zakázky podnik nezveřejnil. Celá flotila nových trolejbusů bude dodána příští rok.

"Jedná se o potvrzení úspěšné strategie na rumunském trhu. Minulý rok jsme dodali poslední ze 17 trolejbusů pro město Galati, už dříve zamířilo přes 50 trolejbusů do měst Temešvár a Baia Mare," uvedl Kuch. Podnik letos vyrábí 50 kloubových trolejbusů pro město Kluž.

Brašov bude zakázku spolufinancovat z Evropského fondu pro regionální rozvoj, finálním dodavatelem bude polská firma Solaris. Osmnáctimetrové trolejbusy budou vybaveny bateriemi, které umožní využívat vozy i v místech, kde chybí napájecí infrastruktura; jako elektrobus ujedou nejméně pět kilometrů. "Každý vůz má kapacitu 130 cestujících, budou kompletně klimatizované, mají moderní informační systémy, wi-fi připojení, USB konektory pro telefony a další mobilní zařízení," řekl Kuch.

Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. Vyrobila jich už 14 500. Jezdí ve 30 zemích Evropy, Asie a USA. Ročně podnik utrží pět až šest miliard korun. Kromě trolejbusů a elektrobusů vyrábí pohony pro elektrická vozidla, trakční motory a hybridní a vodíkové autobusy. Většinovým vlastníkem firmy je investiční skupina PPF miliardáře Petra Kellnera.

Autoři | Foto DPP

Štítky ČR, Rumunsko, MHD, trolejbusy, firmy, Škoda Electric, SOLARIS, s.r.o., Brašov, Temešvár, Baia Mare, Petr Kellner, Kluž, PPF, Evropský fond pro regionální rozvoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda Electric vybaví a odzkouší 26 trolejbusů pro Rumunsko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.