Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Developer dokončí do pěti let v Boru největší obchodní park v Česku

Developerská společnost CTP dokončí v příštích pěti letech projekt CTParku Bor na Tachovsku. Vznikne tak podle ní největší průmyslový park v ČR s rozlohou 600 tisíc metrů čtverečních. CTP buduje zónu u D5 a hranic s Německem už 14 let. Investice do CTParku, v němž sídlí 14 firem, zatím dosáhla 400 milionů eur (téměř 10,4 miliardy Kč) a po dokončení projektu se zvýší zhruba na 450 milionů eur (asi 11,65 miliardy Kč), řekla mluvčí Kateřina Wheeler.

"CTPark Bor je obrovským úspěchem. Vždy jsme ho považovali za model obchodního parku budoucnosti. Dnes je domovem prvotřídních společností jako Primark, TechData, DHL, Bridgestone, Adient a Lufthansa," uvedl generální ředitel CTP Remon Vos. Nyní se tam staví další haly a budovy. Expanduje cateringová společnost LSG, dceřiná společnost letecké společnosti Lufthansa, která vyrábí jídla do letadel, a dále společnost Adient, globální lídr ve výrobě automobilových sedadel.

V CTParku Bor pracuje 3600 lidí. Jsou tam dvě ubytovny se sportovním a rekreačním zařízením, restaurace a zdravotnické středisko. Podle Vose CTP vysadil v parku 1000 stromů a dalších 750 plánuje. Máme představu lesa a byznys parku ukrytého uvnitř, řekl.

"Bor je ideální lokalita, na půl cesty mezi Prahou a Mnichovem. Spolupráce s místními úřady i našimi nájemci je vynikající. Žije tu skutečná a rostoucí komunita, díky níž je CTPark Bor příjemným a produktivním místem pro trávení pracovního času," řekl seniorní manažer pro rozvoj firma CTP Jakub Kodr.

CTP, komerční realitní developer a manažer, působí v sedmi evropských zemích. Kromě ČR také na Slovensku, v Maďarsku, Srbsku, Rumunsku, Polsku a nově v Bulharsku. Vlastní také CTPark Brno, největší obchodní park ve střední a východní Evropě.

Autoři | Foto CTP

Štítky ČR, reality, zóny, firmy, CTP, Plzeň, Česko, Bor, Německo, okres Tachov, Lufthansa, Adient, Primark, DHL, Bridgestone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer dokončí do pěti let v Boru největší obchodní park v Česku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.