Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Likérka Stock Plzeň kupuje Bartidu, distributora rumu Legendario

Likérka Stock Plzeň-Božkov kupuje stoprocentní podíly ve společnostech Bartida a Bartida Retail. Cena transakce je 7,3 milionu eur, což je v přepočtu 188 milionů korun. Do pěti let by mohla firma vyplatit ještě dalších 95 milionů korun, záležet bude na výsledcích společnosti a naplňování cílů. Společnosti to dnes uvedly v tiskové zprávě. Dohodu podepsaly v pondělí, v platnosti bude od 1. června.

Stock chce koupí posílit svoji pozici na trhu prémiových lihovin. Bartida nabízí vlastní bylinné a ovocné likéry, je ale také distributorem kubánského rumu Legendario.

"Bartida je společnost s velmi zajímavým portfoliem, které vhodně doplní naše stávající značky," uvedl generální ředitel společnosti Stock Plzeň-Božkov Jan Havlis. Firma podle něho posílí především v prémiových lihovinách, který je pro ni nejdynamičtěji rostoucí částí trhu.

Bartida po 11 letech své existence z trhu nezmizí. Ve skupině Stock Spirits Group bude fungovat jako samostatná jednotka. Na jejím dalším rozvoji se budou podílet dosavadní majitelé Petr Dzurec a Miroslav Zoul. Součástí transakce je i e-shop, bar s degustačním zázemím u Staroměstského náměstí v Praze a prémiové obchody v Brně a Ostravě.

Bartida vznikla v roce 2008, začínala jako dovozce prémiových lihovin a destilátů. O tři roky později uvedla na trh první likér vlastní produkce. Nyní se firma označuje za druhou největší společnost se soukromými vlastníky na trhu s lihovinami v Česku.

Likérka Stock Plzeň-Božkov je jedničkou na českém trhu, nabízí více než 70 značek lihovin a likérů. Patří do skupiny Stock Spirits Group, která obchoduje s lihovinami především ve střední a východní Evropě.

Autoři

Štítky ČR, nápoje, Stock, Bartida, alkoholický nápoj, Plzeň, likér, Stock Spirits, STOCK Plzeň-Božkov, Česko, Praha, Brno, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Likérka Stock Plzeň kupuje Bartidu, distributora rumu Legendario  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.