Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bor požádal firmy ze zón, aby se podílely na investicích města

Město Bor na Tachovsku dnes požádalo firmy z oblasti, aby se finančně podílely na investičn0ích akcích v regionu. Vedení města, v jehož katastru je druhá největší průmyslová zóna v Plzeňském kraji CTPark Bor, předalo jeho zástupcům seznam letošních i plánovaných investic a začne s nimi v příštích dnech jednat o konkrétní pomoci.

Ve více než 20 firmách v CTParku a v areálu CPI ve Vysočanech pracuje zhruba 5000 lidí, město s 21 místními částmi má 4100 obyvatel. „Chceme, aby naši občané vnímali pozitivně, že firmy kromě toho, že přinášejí práci, s námi spolupracují na rozvoji města," řekl starosta Petr Myslivec (SNK Borska). Bor naopak nabízí sportovní a kulturní vyžití.

Pomáhají s protipovodňovými opatřeními

Boru od loňska finančně pomáhají s protipovodňovými opatřeními developer CTP, vlastník areálu, a s projekty pro mládež a koncerty logistická firma Loxxess. Ředitel výrobce autodílů Eissmann z Vysočan František Plachý uvedl, že spolupracovat chtějí.

Radnice také zástupce zón požádá o počty pracovníků v továrnách, které zatím město nezná. Rudolf Bayer, ředitel plzeňské firmy BBS, která má v CTParku ubytovnu pro 380 dělníků, řekl, že poskytne městu jakékoli informace, o něž požádá. „Vaše požadavky na počty zaměstnanců a strukturu předložíme firmám, a pokud dají souhlas, rádi je poskytneme," uvedla Iveta Kadeřávková z CTP.

Bayer dodal, že soukromé firmy nemohou suplovat stát a samosprávu, které scházejí v oblasti lékaři a policisté. „V regionu chybí základní služby. Snaží se to přehodit na nás, ale my už na to nemáme," uvedl. Stát nutí podnikatele ke stále vyšším výdajům, například mzdovým.

Problém sehnat lékaře

Ředitelka místní polikliniky Hana Bultasová uvedla, že pro město je velký problém sehnat lékaře. V Boru je velký počet pracovníků z ciziny, kteří velmi zaměstnávají tři praktické lékaře a místní si stěžují. „Nikdo neví, kolik lidí tu pracuje. A řada z nich nemá žádné doklady, pojištění a nejsou nikde registrovaní," uvedla. Podle firmy Eissmann je nemohou k registraci u lékaře nutit. Zástupkyně CTP uvedla, že před třemi měsíci zřídili v zóně ordinaci s lékařem.

Autoři | Foto Město Bor

Štítky Bor, průmyslová zóna, investice, lékař, CTP, Plzeňský kraj, okres Tachov, Vysočany, Rudolf Bayer, Loxxess

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bor požádal firmy ze zón, aby se podílely na investicích města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.