Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stříbro zahajuje stavbu sítí pro zónu se 40 rodinnými domky

Stříbro se 7800 obyvateli zahajuje výstavbu sítí pro novou bytovou zónu s více než 40 parcelami pro rodinné domky. V letošním rozpočtu si na to vyhradilo 30 milionů korun. Město se bude snažit mít letos sítě hotové, řekl starosta Václav Votava (ČSSD). Zájem o bydlení ve Stříbře je velký.

Jde o poslední volnou městskou plochu pro bydlení. "S pozemky pro individuální výstavbu domků je to tu velmi špatné. Touto zónou budeme zase na dlouhou dobu vyčerpaní," uvedl Votava.

Podle místostarosty Martina Záhoře (ANO) je příprava pozemků jednou ze zásadních investic města. Jde o prostor za stadionem TJ Baník. Radnice začne podle Votavy prodávat dopředu metr čtvereční za necelých 1000 korun. Pozemky budou k prodeji hned za plnou cenu. Část nákladů na sítě se tak vrátí zpět do rozpočtu.

Také díky dnešní veřejné prezentaci na radnici se lidé mimo jiné dozvědí, kudy povedou a jak budou vypadat komunikace v nové bytové zóně. "A mohou si všichni začít zakreslovat baráčky, připojení a další a nebudou ztrácet čas. A až město dokončí sítě, budou moci okamžitě stavět," řekl Záhoř.

Podle něj má příprava projektu mírné zpoždění. "Na poslední chvíli se ještě objevilo, že část plochy spadala do ochranného pásma poddolovaného území a město muselo ještě zajistit znalecký posudek," uvedl. Jde jen o ochranné pásmo a pozemek poddolovaný není.

Stříbro má letos schválené výdaje 254 milionů korun, meziročně více. Letos investuje kolem 50 milionů korun. Největší akcí bude oprava mateřské školy v Soběslavově ulici, jejímž výsledkem bude nový střešní plášť, zateplení, nová okna a zvětšení tříd. Ve stejné ulici dokončí chodníky. Propojí komunikací Májová a Jabloňová, dokončí obchvat Ořechové ulice. Dále má v plánu novou fasádu kina. Stříbro také připravuje krytý plavecký bazén za 120 až 150 milionů korun, studii na něj už projednal s obyvateli. Město plánuje také spolkový dům, domov pro seniory a rekonstrukci kulturního domu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, byty, správa, Stříbro, pozemek, Václav Votava, ČSSD, ANO 2011, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříbro zahajuje stavbu sítí pro zónu se 40 rodinnými domky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.