Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bártová byla třetí v EP ve sjezdu na Špičáku, Král pátý

O nejlepší výsledky domácích cyklistů v závodě Evropského poháru ve sjezdu na horských kolech na Špičáku se postarali pátý Antonín Král a třetí Jana Bártová. Na Šumavě zvítězili Slovinec Luka Berginc a Italka Alessia Missiaggiaová.

Berginc v superfinále absolvoval téměř dvoukilometrovou trať s převýšením 320 metrů a jedenácti skoky v čase 3:02,891 minuty. Slovák Adam Rojček na něj ztratil 1,503 sekundy, třetí Slawomir Lukasik z Polska 1,645 minuty.

Nejlepší Čech Král zaostal o 2,253 sekundy. "Jelo se mi dobře, i když bez chyb to nebylo. Jsem tady už potřetí, ale pořád mám potíže v hořejší části trati, kde jsem opět nejvíc ztratil. Letos se soustředím hlavně na sérii Světového poháru, kde pojedu v USA poslední závod a chystám se také do Kanady na mistrovství světa," uvedl v tiskové zprávě Král.

Stanislav Sehnal, jenž se stal loni prvním českým vítězem mužského závodu, dnes obsadil devátou pozici. Ondřej Štěpánek byl mezi 97 startujícími v elitní kategorii dvanáctý.

Vyrovnanější byl závod žen, který vyhrála o 165 tisícin sekundy Italka Missiaggiaová před Švýcarkou Leou Rutzovou. Bártové na třetím místě chybělo na vítězku jen 744 tisícin. "Udělala jsem spoustu chyb, ale celkově hodnotím svoji jízdu fajn. Oproti včerejší kvalifikaci se toho na trati moc nezměnilo, byla jen o trochu sušší a přibylo děr," okomentovala svůj výkon bývalá vítězka závodu Bártová.

Předposlednímu závodu Evropského poháru ve sjezdu přihlíželo podle odhadu pořadatelů 3000 diváků. Kontinentální série vyvrcholí za měsíc v rakouském Brandnertalu. Příští rok by měl být Špičák opět součástí EP v tomto srpnovém termínu.

Autoři | Foto iXS Downhill Cup

Štítky Sport, cyklistika, horská, Evropský, sjezd, Špičák, FOTO, Jana Bártová, Šumava, Sławomir Łukasik, Polsko, USA, Kanada, Ondřej Štěpánek, Lea Rutz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bártová byla třetí v EP ve sjezdu na Špičáku, Král pátý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.