Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Plzni bude devítidenní Sportmanie, nabídne 70 sportů zdarma

V Plzni bude už čtvrtý ročník devítidenní letní Sportmanie 2019, nabídne 70 sportů zdarma. Festival sportu pro veřejnost se bude konat za obchodním centrem Plaza od 17. do 25. srpna. Veřejnost si bude moci pod dohledem odborných trenérů vyzkoušet klasické i netradiční sporty. Lákadly budou lidský stolní fotbal, velká vodní skluzavka, originální autodráha s plně funkčním závodním simulátorem F1, virtuální realita a lanový park v korunách stromů, řekl vedoucí odboru sportu města Přemysl Švarc.

Loni přišlo 55 tisíc lidí, za všechny ročníky přes 200 tisíc návštěvníků. "Běží velká marketingová kampaň, abychom sem dostali lidi z celého Plzeňského kraje," uvedl vedoucí.

Sportoviště budou otevřená od 13:00 do 20:00, o víkendech od 10:00 do 20:00. Zahájení se v sobotu 17. srpna ponese v duchu oslav 100. narozenin cestovatele a plzeňského rodáka Miroslava Zikmunda. "Můžete se těšit na taneční průvody z těch koutů světa, které cestovatelé navštívili, adrenalinovou slackshow, youtuberku Mínu a finalistu The Voice Jakuba Moulise," řekl Švarc. Zahájení završí 3D projekce horolezců Honzy Trávníčka a Marka Audyho.

Kromě 34 sportovních stanovišť, která se budou po třech dnech střídat, jsou na programu přednášky, besedy, workshopy, autogramiády sportovců nejúspěšnějších plzeňských klubů - hokejistů, házenkářů, fotbalistů a pozemních hokejistů. "Jsem domluvený s Davidem a Tomášem Svobodou a čekáme, jak dopadnou atletické a další závody, jsem v kontaktu s olympijským výborem," řekl Švarc.

Rozpočet akce bude přes sedm milionů korun díky tomu, že město zvýšilo podporu o jeden milion. Město dává pět milionů a obvody téměř 1,5 milionu Kč. Dalšími partnery jsou komerční a městské firmy.

Každý den bude začínat ranními rozcvičkami, v pracovních dnech od 07:00 a od 08:00, o víkendech o hodinu později. V sobotu 24. srpna od 16:00 bude Letní párty běh pro rodiny. Děti do 15 let dostanou originální medaile. "Chceme je nejen obdarovat, ale také motivovat a podpořit smysl soutěžního sportu," uvedl Švarc. V prvních třech dnech dostanou medaili bronzovou, v druhém bloku stříbrnou a kdo navštíví Sportmanii Plzeň v posledním bloku, obdrží medaili zlatou.

Autoři | Foto Sportmanie

Štítky ČR, kondice, správa, festival, Plzeň, sport, Přemysl Švarc, olympijské hry, Miroslav Zikmund, Tomáš Svoboda, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni bude devítidenní Sportmanie, nabídne 70 sportů zdarma  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.