Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Historická událost. Rokycany se chystají na mistrovství světa v kuželkách

V Rokycanech bude od 7. do 31. května mistrovství světa v kuželkách ve všech kategoriích. Zúčastní se ho stovky závodníků ze 17 zemí. Ve městě a okolí už jsou na vyprodány téměř veškeré ubytovací kapacity. Je to největší sportovní událost v historii čtrnáctitisícového města, řekl ČTK

„Jsme hrozně pyšní na to, že jsme byli pověřeni pořádáním světového šampionátu. Očekáváme stovky závodníků a tisíce diváků. Bude to zviditelnění celého regionu," uvedl starosta Václav Kočí (Pro naše Rokycany). Hodně jich přijde po dálnici a vlakem ze sousedního Německa, kde jsou kuželky podle Kočího skoro národním sportem. „Hrát budou i mládežníci, ženy, muži a zakončuje to kategorie závodníků nad 60 let," uvedl.

První světový šampionát v Rokycanech

V Rokycanech podle něj nikdy nebylo žádné mistrovství světa. „Proto kuželkářský klub podporujeme, jak to jde," řekl Kočí. Město je partnerem pořádajícího Sportovního kuželkářského klubu SKK Rokycany, který je velmi úspěšný.

„Už se připravuje zimním stadion, který je města, kde vznikne osmidráha pro šampionát, místní klub má jenom čtyřdráhu. Nehledě na to, že do jejich kuželny se vejdou jen desítky lidí, kdežto na zimní stadion bez problémů 2000 diváků," uvedl. Na stadionu vznikne provizorní tribuna pro 600 lidí a další stovky diváků budou na ochozech.

Město, které rokycanské kuželkáře dlouhodobě podporuje z rozpočtu, už schválilo podporu MS jedním milionem korun, dalších 500.000 korun dal Plzeňský kraj. „Místní klub SKK měl tři po sobě velmi dobré sezony, vyhráli ligu a hráli Ligu mistrů, takže jsou za poslední roky jednoznačně nejúspěšnějším sportovním klubem ve městě," uvedl Kočí. Titul obhájilo družstvo mužů a ve dvojicích Roman a Michal Pytlíkovi v novém českém rekordu 1282 poražených kuželek.

Šest kategorií

V Rokycanech se budou během května postupně konat MS do 18 let, MS týmů mužů a žen, ME do a nad 60 let a Světový pohár žákovské kategorie. Ten program šampionátů zahájí 8. května.

Naposledy zavítala světová kuželkářská špička do ČR v roce 2014 do Brna. Ceny vstupenek se podle webových stránek pohybují od 150 do 1300 korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Sport, kuželky, Rokycany, mistrovství světa, Václav Kočí, Německo, Liga mistrů UEFA, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historická událost. Rokycany se chystají na mistrovství světa v kuželkách  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.