Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obhájce extraligového bronzu Plzeň vyjela poprvé na led

Hokejisté Plzně dnes absolvovali úvodní trénink na ledě, jímž zahájili poslední část přípravy na nový extraligový ročník. S týmem obhájců bronzu z minulé sezony byl na ledě i lídr ofenzivy Milan Gulaš, navrátilec Tomáš Mertl či posily v čele s dalším útočníkem Romanem Vlachem.

Mužstvo kouče Ladislava Čiháka absolvovalo ještě ve středu na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze testy, dnes už trénovalo na ledové ploše v domácím prostředí.

Čihák měl k ruce takřka kompletní kádr, do něhož při nemalé obměně přibyli vedle Mertla s Vlachem také brankář Jaroslav Pavelka (Hradec Králové), obránci Bohumil Jank (Chomutov) a Vojtěch Budík (Pardubice) nebo útočníci Luboš Rob (Vsetín), Filip Přikryl (Saint John Sea Dogs) a Radek Mužík, který hrál naposledy za švédský juniorský tým Lulea.

"Do přípravy se zapojili všichni vyjma dvou kluků - Radka Mužíka a Zacka Malíka, kteří jsou na reprezentační akci národního týmu do 20 let. V průběhu srpna se k nám připojí, samozřejmě jen do tréninku, ještě i Dominik Kubalík," uvedl pro klubový web Čihák, pod jehož vedením se nyní připravují s Indiány i krajánci ze zámoří brankář Pavel Francouz a bek David Sklenička.

"Kádr máme kvalitní, jsem s ním ohromně spokojený. Cíle máme vždycky nejvyšší, ale respektujeme sílu soupeřů - ať už finanční, tak hráčskou. Vlčáků v boji o první místa je celá řada a my se k nim chceme přidat. Osobně bych si moc přál, aby Plzeň znovu zažila finále. A věřte mi, že se o to porveme," prohlásil Čihák.

Škoda si jakožto účastník Ligy mistrů naplánovala pouze čtyři přípravné zápasy. Tím prvním bude v úterý 6. srpna v Milevsku souboj s prvoligovými Českými Budějovicemi. Následně prověří dvakrát po sobě sílu extraligového nováčka Kladna.

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky Sport, hokej, extraliga, Plzeň, FC Viktoria Plzeň, Tomáš Mertl, Roman Vlach, Milan Gulaš, Ladislav Čihák, bronzová medaile, Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, FC Hradec Králové, Piráti Chomutov, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obhájce extraligového bronzu Plzeň vyjela poprvé na led  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.