Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Série pokračuje! Plzeň porazila Třinec 3:1 a vynutila si sedmý zápas

Hokejisté Plzně porazili v šestém utkání semifinále play off extraligy Třinec 3:1 a vynutili si rozhodující sedmý zápas, který v pondělí rozhodne o postupujícím do finále. Góly vítězů dali Jakub Pour, Miroslav Indrák a Milan Gulaš, za hosty snížil ve třetí třetině Jiří Polanský. Plzeň porazila Oceláře doma poprvé v sezoně.

Aktivněji začali hosté, ale brankáře Frodla se jim překonat nepodařilo a stejně jako v předešlých pěti zápasech série inkasovali jako první. Hrubce v brance Ocelářů překonal v 6. minutě Pour.

Vstřelený gól Západočechy povzbudil a převzali iniciativu, Hrubec byl ale pozorný. Stejně jako Frodl na druhé straně, který měl v první třetině méně práce, v úvodu druhé části byl ale naopak více v permanenci.

Gólových šancí bylo minimum. Největší příležitost hostů spálil ve 29. minutě kapitán Adamský, jehož zakončení Frodl zlikvidoval lapačkou. Ve 35. minutě byl vyloučen útočník Dravecký, jenž opět nastoupil netradičně v obraně, a domácí zvýšili na 2:0. Po samostatném průniku se prosadil Indrák.

Velkou příležitost zdramatizovat zápas měl Třinec ve 47. minutě, kdy po přečíslení dva na jednoho zakončoval Růžička, skvělý Frodl se ale stihl přesunout a puk vyrazil. V polovině třetí části již hosté snížili, když se z dorážky prosadil Polanský.

Uklidnit domácí mohl v 53. minutě Pulpán, přečíslení dva na jednoho ale nezakončil ideálně. Plzeň to nakonec mrzet nemuselo, v poslední minutě se prosadil Gulaš a definitivně rozhodl o tom, že pro Škodu sezona ještě nekončí.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Pour (Gulaš, Čerešňák), 36. Indrák (V. Němec), 60. Gulaš - 50. Polanský (Adamský, D. Musil). Rozhodčí: Pešina, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 6116. Stav série: 3:3.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Moravčík, N. Jones, Pulpán, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Indrák, Kracík, V. Němec - Kratěna, V. Nedorost, Stach - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Třinec: Hrubec - Gernát, Dravecký, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Autoři | Foto Pavel Trampota

Štítky Plzeň, HC Škoda Plzeň, Třinec, hokej, extraliga, FC Viktoria Plzeň, HC Oceláři Třinec, Milan Gulaš, Jiří Polanský, Miroslav Indrák, Martin Růžička, Jan Kovář, Jiří Hanzlík

FOTO: Série pokračuje! Plzeň porazila Třinec 3:1 a vynutila si sedmý zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.