Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vítkovice prohrály v Plzni 1:4 a poprvé v sezoně venku neuspěly

Hokejisté Vítkovic prohráli v 8. kole extraligy v Plzni 1:4 a ve čtvrtém utkání venku v sezoně poprvé neuspěli. Západočeši si připsali druhou výhru za sebou a opět je táhl první útok. Gólově se prosadili Milan Gulaš i Tomáš Mertl. Gulaš přidal i asistenci a vládne produktivitě už s 20 body. Ostravský tým se střelecky prosadil jen jednou v první třetině a poprvé v sezoně prohrál podruhé po sobě.

"Začátek sezony byl takový nevyrovnaný. Dnešní výhra byla k uklidnění. Frodlík (Frodl) dnes chytal skvěle, pochytal hromadu šancí. Celkově jako tým jsme už takoví sebejistější," hodnotil zápas plzeňský útočník Petr Kodýtek.

Domácí se sice od začátku utkání tlačili dopředu, ale dobře bruslící hosté je dlouho nepouštěli do šancí a navíc vyráželi do nebezpečných brejků. V 11. minutě ovšem za vítkovickou obranu najel na dlouhý pas Čerešňáka Gulaš a dokázal bekhendovou střelou z úhlu otevřít skóre. Za chvíli v dobré pozici netrefil branku nekrytý Pour a naopak z protiútoku po 37 vteřinách sebral Plzni vedení přesným švihem z levého kruhu Guman.

Ve 14. minutě ale chytrou přihrávkou od pravého mantinelu uvolnil Indrák Kodýtka a ten z mezikruží překonal Svobodu. "Vyplaval jsem tam na středu, Míra Indrák mi posunul puk a já se snažil hlavně vystřelit a vyšlo to. Pak už jsem si víc věřil. Měl jsem tam i jiné šance, škoda že to tam nespadlo," komentoval svoji druhou branku v sezoně Kodýtek. Explzeňský brankář držel svůj tým v závěru první třetiny během přesilovky Indiánů, kdy stačil vykrýt levým betonem rychlý volej Mertla.

Na začátku prostřední části zahrozil skrytým pokusem Bukarts a na druhé straně po chybě vítkovické obrany protáhl Svobodu Pour. Poté domácí ubránili přesilovou hru soupeře a při signalizované výhodě usměrnil ve 32. minutě Mertl do sítě Kaňákovu střílenou přihrávku a zvýšil na 3:1.

"Chtěli jsme prokázat náš styl hokeje, ale Plzeň jsme nepřinutili k maximálnímu úsilí. Soupeři stačil průměrný výkon, aby nás porazil. Udělali jsme tam dvakrát chybu při střídání a jeden gól byl o šikovnosti. Paradoxně jsme tam měli větší šance než Plzeň, ale nezasloužili jsme si je dnes proměnit," uznal vítkovický trenér Jakub Petr.

Před druhou sirénou ve vlastním oslabení ujel Lakatoš a Indiány uchránil od pohromy jen skvělý zákrok Frodla. Plzeňský brankář se zaskvěl i o chvíli později, kdy se při vítkovickém náporu stačil včas přesunout proti dorážce Gumana do odkryté branky.

"Kdyby tam Frodlík nepochytal na konci druhé třetiny to, co tam chytil, tak mohl zápas vypadat úplně jinak. Důležitý byl třetí gól. Spadlo to z nás a už jsme si věřili. Chtěli už jsme potom hrát jednoduše, vyndavat puky z naší třetiny a to se povedlo," našel Kodýtek zlomové momenty zápasu.

Po zahájení závěrečné dvacetiminutovky hosté nepotrestali vyloučení Indráka a domácí aktivním pojetím znovu převzali iniciativu. Vítkovické srážela ve snaze o kontaktní trefu nedisciplinovanost. V 52. minutě díky Svobodovi přežili přesilovkovou příležitost Indráka a naopak ve hře čtyři na čtyři neprostřelil vyjetého Frodla Dej. Dlouhá závěrečná power play hostů přinesla už jen trefu Straky do prázdné branky na 4:1.

Autoři | Foto Milan Podpera

Štítky Sport, hokej, extraliga, 8. kolo, Plzeň, Vítkovice, FC Viktoria Plzeň, MFK Vítkovice, Tomáš Mertl, Milan Gulaš, Petr Kodýtek, Jakub Petr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkovice prohrály v Plzni 1:4 a poprvé v sezoně venku neuspěly  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.