Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sportující studenti o prázdninách reprezentovali ZČU i Českou republiku

Dvě studentky a dva studenti Západočeské univerzity se během léta zúčastnili významných sportovních akcí a nevedlo se jim vůbec špatně. Kromě ZČU reprezentovali v atletice a karate také Českou republiku.

Atletka Tereza Hrochová z Fakulty právnické se v červenci objevila na startu hned dvou velkých závodů – Mistrovství Evropy v běhu do vrchu, které se konalo ve švýcarském Zermattu, a Světové letní univerziády v italské Neapoli, kde běžela půlmaraton. V Zermattu skončila Tereza na 19. místě, když trať o délce 10,1 km do kopce s převýšením 1030 metrů zdolala v čase 1:07:29.

„Na začátku jsme proběhli městečko Zermatt a po necelých dvou kilometrech se trať začala zvedat, nejhorší část byla mezi první a druhou občerstvovačkou, kde bylo na 2,5 kilometru převýšení více než 350 metrů. V tomto úseku jsem dost i šla, protože chůze byla dokonce rychlejší než běh,“ popsala Tereza závod. Prostředí švýcarských Alp bylo podle ní snové. „Z trati byl nádherný pohled na Matterhorn, který si ale člověk užil až z cíle,“ dodala.

V Neapoli, na trati vedoucí podél pobřeží, doběhla Tereza Hrochová na 13. místě s časem 1:19:20. „Osobák mám 1:16:12, dohromady to byl můj třetí půlmaraton,“ řekla.

Světově významnou akcí, na které měla ZČU zastoupení, bylo také červencové Mistrovství Evropy v atletice ve švédském Gävle. Josef Adámek z Fakulty pedagogické tam startoval ve skoku vysokém, v kvalifikaci dosáhl výšky 216 cm a ve finále 211 cm a připadlo mu 12. místo. Tereza Jonášová ze stejné fakulty nastoupila do závodu v běhu na 400 metrů překážek a dokázala se probojovat až do semifinále. S časem 59:32 pak skončila na 15. místě.

Čtvrtým studentem – reprezentantem je karatista Jiří Krych z Fakulty elektrotechnické. Na začátku srpna se zúčastnil Mistrovství Evropy univerzit v chorvatském Záhřebu, kde vybojoval 9. místo v kumite – souboji dvojic ve váhové kategorii do 84 kg.

Tisková zpráva

Štítky Plzeň, ZČU, Západočeská univerzita v Plzni, Česko, Zermatt, Tereza Hrochová, Evropa, Neapol, Mistrovství Evropy v atletice, Josef Adámek, Alpy, Záhřeb

Sportující studenti o prázdninách reprezentovali ZČU i Českou republiku  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.