Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vrba věří, že Plzeň dá v odvetě gól a vše se otočí na její stranu

Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba považuje domácí bezbrankovou remízu v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus za hodně otevřený výsledek do venkovní odvety. Věří, že Západočeši na soupeřově hřišti vstřelí gól a dvojzápas se rázem otočí v jejich prospěch.

"Jestli jsem zklamán? Určitě jsme chtěli vyhrát, hlavně v první půli jsme si vytvořili dvě tři situace, kdy jsme mohli vstřelit gól. Bohužel jsme ho nedali, ale výsledek 0:0 je hodně otevřený. Víme, jak těžké je pro domácí mužstvo hrát v odvetě na nulu. Vstřelením branky se to pak všechno otáčí. Doufám, že vstřelíme gól a uděláme vše pro postup," řekl Vrba na tiskové konferenci.

Západočeši podle něj neřešili gólové šance špatně. "Nemyslím, že bychom se chovali nějak vyloženě špatně ve finální fázi. Třeba střelu Čermáka výborně chytil gólman, že jsme vstřelili tyčku, tak to ve fotbale chodí, že jsme dnes neměli štěstí," uvedl Vrba.

"Samozřejmě, že v takových zápasech nemáte šancí tolik, jako když hrajeme s lehčím soupeřem. Ze tří čtyř situací jsme dvě řešili velice dobře," dodal plzeňský kouč.

Spokojen mohl být s výkonem defenzivy, která soupeře nepustila k přímé střele na branku. "Olympiakos má hráče posbírané z celého světa, mají velké možnosti a jsem rád, že jsme se jim vyrovnali. Když někdo nevystřelí na bránu ani jednou, je to dobrá práce celého mužstva," uvedl Vrba.

V 72. minutě musel střídat stopera Jakuba Brabce, který by ale neměl mít vážnější zranění. "Nebylo to zapříčiněné svalovým zraněním, nešlo o žádné problémy s kolenem nebo kotníkem. Myslím, že bude k dispozici v brzké době," prohlásil Vrba.

Jeho svěřence podle všeho čeká v odvetě v Pireu bouřlivé prostředí. "V takovém prostředí vždy záleží, jaký výsledek je. Když prohráváte, samozřejmě fanoušci domácích ženou svoje mužstvo dopředu a vytváří úžasnou atmosféru. Na druhou stranu kdyby se to vyvíjelo naopak, dokážou fanoušci pro domácí hráče udělat peklo," řekl Vrba.

Ani ve třetím soutěžním utkání sezony se neprosadil útočník Michael Krmenčík, který se vrací po vážném zranění. "Vzhledem k tomu zranění, které měl, jsme s jeho přístupem a tím, co předvádí, spokojeni. Je jen otázkou času, kdy se to projeví i gólově," dodal plzeňský trenér.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Martin Skála

Štítky Sport, fotbal, Liga mistrů, 2. předkolo, Plzeň, Olympiakos, Vrba, FC Viktoria Plzeň, Pavel Vrba, Liga mistrů UEFA, Olympiakos Pireus FC, úraz, Jakub Brabec, Michael Krmenčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrba věří, že Plzeň dá v odvetě gól a vše se otočí na její stranu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.