Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Plzeň získala útočníka Mihálika na hostování z Alkmaaru

Fotbalová Plzeň získala útočníka či záložníka Ondřeje Mihálika z nizozemského Alkmaaru na roční hostování s opcí. Dvaadvacetiletý bývalý hráč Jablonce se stal třetí letní posilou Západočechů po záložníkovi Lukáši Kalvachovi a obránci Adamu Hlouškovi. Na stopera Jakuba Brabce Viktoria na konci sezony uplatnila opci.

Mihálik do Alkmaaru přestoupil v lednu 2018 z Jablonce, ale hned na začátku nového angažmá si přetrhl vazy v koleně a chyběl několik měsíců. Po uzdravení se už do A-týmu neprobojoval a v minulém ročníku za juniorku AZ absolvoval ve druhé lize 22 zápasů, vstřelil čtyři góly a přidal dvě asistence.

"Je to pro mě obrovská motivace, beru to velmi pozitivně a jako další krok dopředu. Na konkurenci se těším, je dobrá pro vývoj hráče a je v každém klubu," řekl Mihálik pro plzeňský web.

Za svou přednost považuje univerzálnost. "Nejraději hraji na hrotu, ale nevadí mi naskočit i kdekoliv v záloze. Kam mě trenér postaví, tam se pokusím odvést co nejlepší výkon pro Viktorku, aby byla úspěšná," doplnil bývalý reprezentant do 21 let.

Mihálik během čtyř sezon v české nejvyšší soutěži za Jablonec dohromady odehrál 53 utkání, v nichž si připsal 14 branek a jednu asistenci. "Věřím, že i přes svůj poměrně nízký věk už je komplexním hráčem, co se týče dovedností a zkušeností. Zároveň je využitelný na více postech a přináší do naší ofenzivy kromě rychlosti i další centimetry, což je také důležité," uvedl generální manažer úřadujících vicemistrů Adolf Šádek.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky Sport, fotbal, první, Plzeň, Mihálik, FC Viktoria Plzeň, Ondřej Mihálik, Alkmaar, FK Baumit Jablonec, Jakub Brabec, Adam Hloušek, Lukáš Kalvach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň získala útočníka Mihálika na hostování z Alkmaaru  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.